Skip to content

‘’Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις αγροτών και κτηνοτρόφων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση’’ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης μαζί με άλλους βουλευτές, καθώς ενόψει Πάσχα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας δεν έλαβαν τις πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων και γάλακτος που αφορούν σε βοοειδή και αιγοπρόβατα, αντιμετωπίζοντας την αφερεγγυότητα της Κυβέρνησης η οποία για πολλοστή φορά δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της.

Ταυτόχρονα, ακόμη βρίσκονται σε εκκρεμότητα πλήθος ειδικών ενισχύσεων λόγω κορωνοϊού συνολικού ποσού 24,2 εκατ. ευρώ για υπαίθριο καρπούζι, καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα, θερμοκηπιακές καλλιέργειες σε ντομάτες και αγγούρια, όπως και βουβαλοτροφία.

Ωστόσο, ακριβής ενημέρωση για το πότε οι δικαιούχοι θα λάβουν επιτέλους τις πληρωμές τους δεν υπάρχει από το αρμόδιο Υπουργείο, με την πρόσφατη ανακοίνωση να κάνει λόγο για καταβολή της χρηματοδότησης  το αργότερο έως τις 31/12/2021, παρόλο που πέρσι τέτοιο καιρό οι ενισχύσεις είχαν ήδη καταβληθεί.

Ο Μιχάλης Κατρίνης και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής καλούν την Κυβέρνηση να σκύψει επιτέλους στα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της χώρας που, αν και τηρεί ευλαβικά τις υποχρεώσεις του, πέφτει συνέχεια θύμα των παλινωδιών μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ και Υπουργείου. Ας δώσει λοιπόν ο αρμόδιος Υπουργός συγκεκριμένες απαντήσεις για το με ποιο τρόπο θα καταβληθούν το συντομότερο δυνατό οι συνδεδεμένες ενισχύσεις και για το ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής των ειδικών ενισχύσεων λόγω κορωνοϊού στους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας.

 

Back To Top