Skip to content

Οι εκβιασμοί του κ.Μητσοτάκη δεν θα περάσουν-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

΄΄Ένας αδύναμος αλλά κυρίως νοσηρός δικομματισμός εκβιάζει και απειλεί τους πολίτες με δεύτερες και τρίτες εκλογές .

Στόχος αυτού του νοσηρού δικομματισμού είναι το ΠΑΣΟΚ. Γιατί ξέρουν ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα τους αναγκάσει να αποδεχθούν αυτό που δεν θέλουν : μια σοβαρή και συγκροτημένη κυβέρνηση συνεργασίας που θα έχει σχηματιστεί στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας και θα εγγυηθεί τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα’’ τονίζει ο Μιχάλης Κατρίνης.

Παράλληλα επισημαίνει ότι ο κ.Μητσοτάκης με τον τρόπο που αναφέρεται στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας αλλά και με το μένος που εκφράζει εναντίον του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτει την καθεστωτική και αυταρχική του νοοτροπία.

‘’ Αυτό που ουσιαστικά θέλει ο κ.Μητσοτάκης είναι να είναι ανεξέλεγκτος, να κάνει ότι θέλει και να μην δίνει λογαριασμό σε κανένα.

Και όταν προκύπτουν ευθύνες , όπως με την σκάνδαλο των υποκλοπών και το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών , να μεθοδεύει , χωρίς κανένα έλεγχο, τη συγκάλυψη τους.

Ο κ.Μητσοτάκης θέλει:

1ον) Να διαχειρίζεται τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και όλους τους αναπτυξιακούς πόρους της χώρας , χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.

2ον) Να ασκεί προσωπική εξωτερική πολιτική χωρίς να υπάρχει έλεγχος. Και προφανώς αρνούμενος κάθε συνεργασία , δεν θέλει έλεγχο σε αυτά τα ζητήματα, αποδεικνύοντας πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει για τη χώρα

3ον) Να χρησιμοποιεί το Κράτος ως λάφυρο. Για αυτό και δεν θέλει να υπάρχει λογοδοσία σε τίποτα.

Με αυτή τη νοοτροπία και αντίληψη , πως να δεχθεί να υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας στη χώρα, πως να δεχθεί να υπάρχει διαφάνεια, δημόσιος έλεγχος, να λειτουργούν οι θεσμοί και η δικαιοσύνη;

Και ο ΣΥΡΙΖΑ , με τον τρόπο που πολιτεύεται και τις αλλοπρόσαλλες προτάσεις του, ουσιαστικά αποτελεί τον ιδανικό αντίπαλο για τον κ.Μητσοτάκη.’’ ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες ‘’ να απορρίψουν τις εκβιαστικές λογικές και πρακτικές.

Να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ, να στείλουν το μήνυμα της αλλαγής και της ανατροπής.

Γιατί η εποχή των ανεξέλεγκτων πρωθυπουργών πρέπει να τελειώσει.’’

Back To Top