Skip to content

Οι πολίτες της Ηλείας γύρισαν την πλάτη στον κ.Μητσοτάκη-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η προεκλογικού χαρακτήρα επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη στην Ηλεία’’ ήταν μια θλιβερή παράσταση.

Οι πολίτες της Ηλείας γύρισαν την πλάτη στον κ.Μητσοτάκη που σήμερα, για μία ακόμα φορά, υποτίμησε τη νοημοσύνη τους.

Μας είπε ο κ.Μητσοτάκης ότι μιλάει μόνο για το μέλλον. Ξέχασε όμως ότι έχει παρελθόν, ότι κυβερνά εδώ και 4 χρόνια.

Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Μάιο του 2023 τι άλλαξε στην Ηλεία;

Προχώρησαν ή ολοκληρώθηκαν μήπως οι οδικοί άξονες; Μετράμε 8 χρόνια καθυστερήσεων στο δρόμο ‘’Πάτρα-Πύργος’’ που θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί, 4 χρόνια με τον κ.Τσίπρα και 4 χρόνια με τον κ.Μητσοτάκη. Για το τμήμα ‘’Πύργος-Τσακώνα’’ και τη νότια Ηλεία, μόνο συσκέψεις και εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα.

Ο κ.Μητσοτάκης ήρθε απλά για να υποσχεθεί και πάλι μία τα ίδια.

Μήπως βελτιώθηκε η κατάσταση στη δημόσια υγεία;

Το αντίθετο έγινε. Ποτέ άλλοτε οι δομές δημόσιας υγείας στην Ηλεία δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ.Μητσοτάκης απέφυγε να επισκεφτεί το νοσοκομείο του Πύργου-που έχει έναν μόνο παθολόγο-ή οποιαδήποτε άλλο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας της Ηλείας.

Στα 4 χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον κ.Μητσοτάκη, η Ηλεία πήγε πίσω, υποβαθμίστηκε, μετράει διαρκώς ήττες.

Καταργήθηκαν τα τμήματα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα και Μουσειολογίας στον Πύργο και η Ηλεία τέθηκε εκτός του ακαδημαϊκού χάρτη.

Δεν υλοποιήθηκε κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης για τις πυρόπληκτες περιοχές. Οι πυρόπληκτοι πολίτες και αγρότες ακόμα περιμένουν να αποζημιωθούν και οι επιχειρήσεις του νομού έμειναν εκτός των μέτρων για τις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο αγροτικός κόσμος είναι σε αδιέξοδο και η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη απλά παρακολουθεί. Ούτε τις αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις προώθησε, ούτε στήριξε τους νέους αγρότες, αφήνοντας πολλούς δικαιούχους εκτός από τα σχέδια βελτίωσης και τα προγράμματα νέων αγροτών.

-Το ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της Ηλείας παραμένει αναξιοποίητο, αφού η πολιτεία αδιαφορεί.

Ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κοροϊδέψει, δεν μπορεί να πείσει κανένα μετά από 4 χρόνια αδράνειας και υποβάθμισης του τόπου μας.

Οι πολίτες της Ηλείας θα δώσουν μια ηχηρή απάντηση στις 21 Μαΐου, αναδεικνύοντας ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ για μια ισχυρή Ηλεία.

 

Back To Top