Skip to content

Ο κ.Μητσοτάκης φοβάται μόνο το ΠΑΣΟΚ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘’ Το μόνο που φοβάται ο κ.Μητσοτάκης είναι το ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Μητσοτάκης γνωρίζει, πλέον, ότι απέναντι του δεν έχει το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούσε και αποτελεί τον εύκολο αντίπαλο του. Απέναντι του έχει το ΠΑΣΟΚ , που ξέρει να κάνει αντιπολίτευση. Απέναντι του έχει το ΠΑΣΟΚ που έχει επεξεργασμένες προτάσεις και πρόγραμμα.

Ο κ.Μητσοτάκης κινδυνολογεί, έχει επιστρατεύσει έναν προπαγανδιστικό μηχανισμό που διαρρέει ότι δήθεν το ΠΑΣΟΚ θα επιβάλλει νέους φόρους.  Αυτό που φοβάται ο κ.Μητσοτάκης είναι η σταθερή θέση του ΠΑΣΟΚ για να επιβληθεί έκτακτη φορολογία στα υπερκέρδη που έχουν αποκομίσει οι παραγωγοί και πάροχοι ενέργειας, τα διυλιστήρια και οι τράπεζες.

Αυτούς υπερασπίζεται ο κ.Μητσοτάκης. Αυτούς προστάτευε σε όλη την περίοδο της διακυβέρνησης του’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας σε μια μεγάλη συγκέντρωση πολιτών στο Πανόπουλο, όπου το ΠΑΣΟΚ πρώτευσε στις εκλογές του Μαϊου.

Επισήμανε ότι όσα υπόσχεται ο κ.Μητσοτάκης όχι μόνο δεν είναι κοστολογημένα, αλλά δεν θα υλοποιηθούν.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι ‘’Αποκρύπτει ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξει λιτότητα και δημοσιονομική προσαρμογή. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατέθεσε στην Κομισιόν προβλέπει δημοσιονομική προσαρμογή με πρωτογενή πλεονάσματα 1,1% για το 2023, 2,1% το 2024, 2,3% το 2025 και 2,5% το 2026.

Όλα αυτά σημαίνουν λιτότητα, σημαίνουν τέλος στα επιδόματα. Όλα αυτά θα αποκαλυφθούν μετά τις εκλογές.’’

΄΄Ξεκινάμε εδώ από το Πανόπουλο , από την ορεινή Ηλία. Γιατί από εδώ ξεκίνησε η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ εκεί που του αξίζει. Η πρώτη θέση που πήρε το ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, ανήκει σε όλους εσάς, που βγήκατε μπροστά, πιστέψατε στο ΠΑΣΟΚ, πήρατε στα χέρια σας αυτή την υπόθεση και κάνατε τη μεγάλη ανατροπή.

Κάναμε το πρώτο βήμα για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, η άνοδος και το ισχυρό διψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ είναι μόνο η αρχή.’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης μέσα σε χειροκροτήματα και θερμές εκδηλώσεις από τους πολίτες.

Αναφέρθηκε στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Ηλείας , επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικεί, διαρκώς και πιεστικά, την δέσμευση των πόρων που απαιτούνται για την υλοποίηση του.

Υπενθύμισε ότι για το ΠΑΣΟΚ η αναγέννηση του ΕΣΥ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, όπως και η ανασυγκρότηση της υπαίθρου με την στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Το  ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να διεκδικήσει δυναμικά για την Ηλεία, να βάλει τέλος στη διαρκή υποβάθμιση, φτωχοποίηση και υποχώρηση του νομού , ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης παρουσιάζοντας ταυτόχρονα μια σειρά προτάσεων για την στήριξη και αναγέννηση των ορεινών περιοχών, που περιλαμβάνουν :

– Φορολογικά και χρηματοδοτικά κίνητρα για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη στήριξη αγροτών-κτηνοτρόφων στις ορεινές περιοχές από νέους ανθρώπους.

– Ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση με στόχο την υλοποίηση έργων υποδομής και αγροτικής οδοποιίας στις ορεινές περιοχές.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη των κτηνοτρόφων όπως η αύξηση της ενίσχυσης για τις ζωοτροφές, η σύνδεση πρωτογενούς τομέα-τουρισμού , η αλλαγή του  Κανονισμού Ασφάλισης του ΕΛΓΑ, ο μηδενισμός του φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, η αύξηση της χρηματοδότησης για σχέδια βελτίωσης και προγράμματα νέων αγροτών και η προστασία της γης και των εγκαταστάσεων  από πλειστηριασμούς και νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για τις οφειλές των αγροτών σε δημόσιο και τράπεζες.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι ΄΄ Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει απλά να είναι η σοβαρή, συγκροτημένη, αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα .

Θέλει να γίνει ξανά η ελπίδα, το καταφύγιο για αυτούς που σήμερα σπρώχνονται στο περιθώριο και βιώνουν τη διεύρυνση των ανισοτήτων.

Η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και στις 25 Ιουνίου το μήνυμα της επιστροφής και της ελπίδας πρέπει να γίνει πιο δυνατό. Και να ακουστεί και πάλι πιο δυνατά από την Ηλεία. ‘’

Back To Top