Skip to content

Ο λαϊκισμός κρύβει την αλήθεια-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ POLITICAL.GR

Που γεννήθηκες, πού μεγάλωσες, σε ποια σχολεία πήγες

 

Γεννήθηκα στο Πελόπιο της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί έμαθα τα πρώτα γράμματα πηγαίνοντας σχολείο μέχρι και την πρώτη Γυμνασίου. Ολοκλήρωσα τις  μαθητικές μου σπουδές στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Πύργου.

Με τι ασχολούνταν οι γονεις σου;

 

Και οι δύο είναι εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι πλέον.

 

Τι χόμπι είχες μικρός;

 

Όπως για όλα τα αγόρια της ηλικίας μου, ο αθλητισμός ήταν τρόπος ζωής. Αρχικά το ποδόσφαιρο, στη συνέχεια όμως με κέρδισε το μπάσκετ. Δεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο, γιατί αφιέρωνα πολύ χρόνο στο διάβασμα για το σχολείο!

 

Έχεις φίλους από την παιδική σου ηλικία που τους συναντάς ακόμα;

Οι φιλίες μου δεν έχουν αλλάξει, παραμένουν σταθερές όσα χρόνια και αν περάσουν. Άλλωστε όπως λένε , πατρίδα μας είναι η παιδική μας ηλικία και την πατρίδα του δεν είναι δυνατόν να την απαρνηθεί κανείς. Μπορεί να μην βρισκόμαστε συχνά, οι δεσμοί, όμως, είναι ακατάλυτοι!

 

Ποιο είναι το μότο της ζωής σου;

Αυτό που είχε πει ο Αριστοτέλης : ‘’ Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αποφύγεις την κριτική…Να μην κάνεις τίποτα, να μη λες τίποτα, να είσαι τίποτα…’’ Προσπαθώ να κάνω ακριβώς το αντίθετο!

 

Πώς έμπλεξες με την πολιτικη; Υπήρχε κάποιος από την οικογένειά σου που ασχολούνταν;

Είχα ερεθίσματα από το σπίτι μου και τον πατέρα μου, παρά το γεγονός ότι οι γονείς μου δεν ενθουσιάστηκαν όταν τους ανακοίνωσα την κάθοδό μου στον πολιτικό στίβο. Από μαθητής ήμουν ενεργός, συνέχισα στο πανεπιστήμιο και στην πορεία αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική.

 

Στην πολιτική έχεις κάνει φίλους αληθινούς;

Πολύ λίγους. Κυρίως, έχω χτίσει ισχυρές φιλίες με ανθρώπους που μοιραζόμαστε ένα κοινό κώδικα αρχών και αξιών. Και έχω γνωρίσει σημαντικούς ανθρώπους , απλούς και επώνυμους που με βοήθησαν να γίνω καλύτερος άνθρωπος.

 

-Έχεις κάποιο μέρος ησυχαστήριο; Εξοχικό ας πούμε που σου αρέσει να πηγαίνεις; ή κάποιο μερος που λατρεύεις;

Η παραλία των παιδικών  μου χρόνων, η Πλάκα, απέναντι από την Σπιναλόγκα μου ξυπνά υπέροχες παιδικές αναμνήσεις μιας άλλης εποχής. Όποτε την επισκέπτομαι, κάνω μια υπέροχη ‘’βουτιά’’ στο χρόνο.

 

Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου; Κάποιο άθλημα ενδεχομένως ή κάποιο χόμπι…. Τι μουσική ακους;

 

Παίζω σκάκι. Και οι πιο δυνατοί και ανταγωνιστικοί αντίπαλοι είναι οι γιοι μου. Γίνονται ομηρικές μάχες. Από μουσική ακούω όλα τα είδη, άλλωστε ο διαχωρισμός γίνεται πάντα ανάμεσα στην καλή και στην κακή μουσική.

 

Κάποιο συνταρακτικό γεγονός που επηρέασε τη ζωή σου; Ένα δυσάρεστο γεγονός ή ένα ευχάριστο.

Η γέννηση των δύο μου γιων. Άλλαξε εντελώς τον τρόπο που αντιμετώπιζα τα πράγματα και με γέμισε μια γλυκιά ευθύνη.

 

Οικογενειακή κατασταση; γαμος παιδια κλπ;

Είμαι παντρεμένος με την οδοντίατρο Γιάννα Αδάμου με την οποία είμαστε μαζί από τα φοιτητικά μας χρόνια και έχουμε δύο υπέροχα αγόρια, το Γιάννη και το Βασίλη.

 

Τι σε εκνευρίζει περισσότερο στη ζωή σου;

Η ασυνέπεια, η έλλειψη σεβασμού απέναντι σε κάθε άνθρωπο αλλά και ο λαϊκισμός που τον θεωρώ τη μεγαλύτερη πληγή στο δημόσιο βίο. Ο λαϊκισμός κρύβει την αλήθεια, διεγείρει ταπεινά ένστικτα, εκμαυλίζει συνειδήσεις.

 

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Θέλω να δω τη χώρα μου να αλλάζει ταχύτητα και τους νέους αυτού του τόπου να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν και να δημιουργήσουν στην Ελλάδα. Να αποκτήσουν ελπίδα, προοπτική, να δουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Και θα είμαι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος αν συμβάλλω και εγώ σε αυτό.

 

Γενικώς κάποια πράγματα άγνωστα για τον χαρακτήρα και την ζωή σου…

Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι είμαι ‘’ανοικτό βιβλίο’’. Άρα, τι να κρύψω…

 

Back To Top