Skip to content

Ο χρόνος και η υπομονή έχουν εξαντληθεί. Να έρθει άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαρκή πίεση συνεχίζει να ασκεί ο Μιχάλης Κατρίνης, μέσω επικοινωνίας του με το υπουργείο Οικονομικών, για ρύθμιση του προβλήματος με τους υπέρογκους φόρους στα αναδρομικά των συνταξιούχων για τα έτη 2010-2013, που επιβλήθηκαν μετά από την εντολή της «οίκοθεν» εκκαθάρισης στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, χωρίς να κληθούν οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις.

Το θέμα, το οποίο αφορά 71.000 συνταξιούχους που έλαβαν χρεωστικά ενημερωτικά σημειώματα, είχε φέρει ο βουλευτής με ερώτησή του στη Βουλή από τις 14 Φεβρουαρίου.

Ένα μήνα αργότερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεζυρόπουλος δεσμεύτηκε απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής μέσα στη Βουλή, ότι θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση. Ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμη συμβεί.

Ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε: «Ο χρόνος και η υπομονή έχουν εξαντληθεί. Αυτό που ζητάμε είναι να έρθει τώρα ρύθμιση στη Βουλή, για να μπορέσουν οι συνταξιούχοι να καταθέσουν τροποποιητικές δηλώσεις, ώστε τα αναδρομικά να δηλωθούν στο έτος που αντιστοιχούν, τα ποσά να φορολογηθούν με βάση την φορολογική κλίμακα της κάθε χρονιάς, να υπάρξουν λογικές διευκολύνσεις πληρωμής και ακύρωση προστίμων και προσαυξήσεων. Όσον αφορά, επίσης, τους συνταξιούχους οι οποίοι είχαν δηλώσει τα αναδρομικά ποσά που είχαν εισπράξει με χειρόγραφες τροποποιητικές δηλώσεις, να διαγραφούν οι φόροι που επιβλήθηκαν από λάθος».

 

Back To Top