Skip to content

Πλήγμα για τους μαθητές και τις οικογένειές τους η κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων στις περιοχές Βούναργο, Καράτουλα, Νέα Φιγαλεία, Ανδρίτσαινα, Καλλιθέα, Λάμπεια και Σιμόπουλο θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου, οι οποίοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, σε μια χρονιά που θα έπρεπε να είναι αφοσιωμένοι στην εκπαιδευτική διαδικασία και στους στόχους τους, με προφανείς επιπτώσεις στην προετοιμασία και την επίδοσή τους.

 

Εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, σημειώνει ο κύριος Κατρίνης, τα παιδιά θα αναγκαστούν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις καθημερινά  για να μπορέσουν να πάνε σχολείο, με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

 

Ο Ηλείος βουλευτής δήλωσε: «Για λόγους κοινωνικούς αλλά και παιδαγωγικούς, ιδιαίτερα στις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές θα πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια ώστε να λειτουργήσουν τα ολιγομελή τμήματα και με τον ελάχιστο αριθμό μαθητών και με την αξιοποίηση των σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας. Περιμένουμε από το Υπουργείο παιδείας, ένοψει και της άμεσης έναρξης της σχολικής χρονιάς, να αναθεωρήσει την αδικία αυτή, αλλά και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών όπου αυτό είναι απολύτως αναγκαίο.»

 

 

Back To Top