Skip to content

Ποιοι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για παλιούς και νέους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το δικαίωμα μονιμοποίησης 100 παλαιών Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΠΥ), λόγω απόκτησης απολυτηρίου λυκείου, αλλά και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, σε σχέση με τους ΠΠΥ που τώρα υπηρετούν την πρώτη 5ετία τους, κατέθεσε ερώτηση ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, στον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Όπως επισημαίνει ο Ηλείος βουλευτής, η μη μονιμοποίηση των 100 παλαιών ΠΠΥ συνιστά κατάφωρη αδικία, από τη στιγμή που παρότι έχουν ολοκληρώσει την δεύτερη θητεία τους και παράλληλα έχουν αποκτήσει απολυτήριο λυκείου, ωστόσο, δεν τους παρέχεται το δικαίωμα μονιμοποίησης στο Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.), όπως συνέβη στο παρελθόν για την πλειονότητα των υπολοίπων συναδέλφων / συνυποψηφίων τους.

«Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, οι ανάγκες για προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν αυξημένες, από τη στιγμή που η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών λόγω της κλιματικής κρίσης δοκιμάζουν τόσο τις υποδομές και τους πολίτες, όσο και την επιχειρησιακή ικανότητα του Σώματος», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο και δεδομένου ότι  οι πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης αποτελούν βασικό άξονα στην επιχειρησιακή διάταξη του Πυροσβεστικού Σώματος, αφού αποδεδειγμένα διαθέτουν επαγγελματική επάρκεια, εμπειρία και τεχνογνωσία, ο Μιχάλης Κατρίνης ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό. αν:

  • Προτίθεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση, για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης, σε σχετική νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μονιμοποιηθούν οι περίπου 100 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης (ΠΠΥ), που πλέον διαθέτουν απολυτήριο λυκείου;

Αλλά και

  • Ποιοι οι σχεδιασμοί της σε σχέση με τη μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που προσλήφθηκαν κατά τα έτη  2019, 2020 και 2021, αφότου ολοκληρωθεί η πρώτη πενταετής θητεία τους;

 

 

Back To Top