Skip to content

Πότε θα αντιληφθεί την πραγματικότητα η κυβέρνηση; ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση , μετά από μια μακρά περίοδο στην οποία προσπαθούσε να μας πείσει ότι όλα πάνε καλά και ότι τα έχει κάνει όλα σωστά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την πραγματική εικόνα.

Και η πραγματική εικόνα είναι η πλήρης αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας.

Αποδεικνύεται από:

-Τον τεράστιο αριθμό νεκρών, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις 2 πρώτες χώρες της Ευρώπης σε αριθμό θανάτων από covid-19, αναλογικά με τον πληθυσμό

-Την αποπομπή όσων είχαν την ευθύνη διαχείρισης της πανδημίας. Η αρχή έγινε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ακολούθησαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

-Την καθίζηση του εμβολιαστικού προγράμματος συνολικά. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η εικόνα της Ηλείας που βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις εμβολιαστικής κάλυψης πανελλαδικά

-Την αναποτελεσματικότητα του ψευδεπίγραφου lockdown του περασμένου χειμώνα, που όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά επέφερε καίριο πλήγμα στην οικονομία.

-Την έξαρση και τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι.

-Την εργαλειοποίηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που οδήγησε σε σοβαρές απώλειες στην αξιοπιστία της απέναντι στην κοινή γνώμη.

Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει πλέον ούτε την αξιοπιστία αλλά ούτε και τον τρόπο να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Αντί να πρωταγωνιστούν οι επιστήμονες σε αυτή την εθνική προσπάθεια πειθούς και τεκμηρίωσης της αναγκαιότητας εμβολιασμού των πολιτών, ξιφουλκούν οι πολιτικοί, περνώντας το λάθος μήνυμα, σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Ταυτόχρονα, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δε διαθέτει, πλέον, και την αξιοπιστία για να πείσει την ίδια την κοινωνία, σε περίπτωση που χρειαστεί να εφαρμοστούν νέα μέτρα ή ένα νέο μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας.

Παρά τις σημερινές ‘’καθησυχαστικές’’ ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν αφήνει περιθώρια για άλλα λάθη.

 

Back To Top