Skip to content

‘’Σε αδιέξοδο οι αγρότες της Ηλείας- Άμεσες διαδικασίες για να δοθούν αποζημιώσεις από τον παγετό.’’

Κοντά στους παραγωγούς σταφίδας στα χωριά της Ωλένης και τους καλλιεργητές πρώιμου καρπουζιού στην περιοχή του Βαρθολομιού, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά από την καταστροφή που υπέστη η παραγωγή τους, βρέθηκε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Βουλευτής Ηλείας είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει προσωπικά το μέγεθος της καταστροφής στις δυο αυτές καλλιέργειες από τον παγετό των προηγούμενων ημερών, ενώ ενημερώθηκε και για τις ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες.

Ο Μιχάλης Κατρίνης συνομίλησε και με αγρότες από το Χάβαρι, τα Δουνέικα, την Αμαλιάδα και άλλες περιοχές του νομού, οι οποίοι εξέφρασαν την απόγνωση τους για την πολύ μειωμένη παραγωγή, ακόμα και πλήρη καταστροφή σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, από τον οποίο έλαβε τη δέσμευση για άμεση καταγραφή των  ζημιών από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ.

Παράλληλα, ο κ.Κατρίνης ζήτησε την ταχύτατη εκταμίευση των αποζημιώσεων, αφού οι φυσικές καταστροφές επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τα δεδομένα για τους αγρότες της Ηλείας και έρχονται να προστεθούν στις ήδη δυσμενείς επιπτώσεις που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Ταυτόχρονα, ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποζημίωση των παραγωγών και δέσμευση επιπλέον χρημάτων από τους ήδη διαθέσιμους πόρους του ΕΛΓΑ προκειμένου να δοθούν στους αγρότες της Ηλείας.

Μάλιστα, επισήμανε ότι  το μέγεθος της πρόσφατης καταστροφής σε πολλές περιοχές της χώρας (Θεσσαλία, Μακεδονία), εγκυμονεί   τον κίνδυνο να μη δοθούν μειωμένες αποζημιώσεις στους αγρότες της Ηλείας, ενώ εξέφρασε τον φόβο του για μειωμένες αποζημιώσεις λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών όπως συνέβη με τις πρόσφατες αποζημιώσεις covid-19 σε όψιμο καρπούζι και θερμοκηπιακά προϊόντα.

Back To Top