Skip to content

Σε απόλυτο αδιέξοδο οδηγούνται οι αγρότες της Ηλείας-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, στην οποία αναδεικνύει την ανεπάρκεια και την αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Ηλείας, ενώ ζητά την άμεση καταβολή αποζημιώσεων λόγω της πανδημίας και του πρόσφατου παγετού.

Ο κ.Κατρίνης επισημαίνει ότι:

-Δεν έχουν δοθεί ακόμα οι αποζημιώσεις των παραγωγών  για τις καλλιέργειες με όψιμο καρπούζι και φθινοπωρινή πατάτα, παρά το γεγονός ότι υπήρξε σχετική υπόσχεση της κυβέρνησης.

-Δεν υπάρχει καμία νύξη για το ενδεχόμενο χορήγησης αποζημιώσεων στους παραγωγούς που καλλιεργούν πορτοκάλια, μανταρίνια και κηπευτικά και βιώνουν μεγάλες απώλειες εισοδήματος.

O Μιχάλης Κατρίνης σε δήλωση του, τονίζει:

‘’ Οι αγρότες της Ηλείας οδηγούνται στο απόλυτο αδιέξοδο και η κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί αλλά αποδεικνύει ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για να στηρίξει το αγροτικό εισόδημα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Υπάρχουν πράγματα που μπορούν και πρέπει να γίνουν, όπως:

-Η ενεργοποίηση των διαδικασιών για την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των παραγωγών λόγω του πρόσφατου παγετού.

-Η άμεση εκταμίευση και καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς, που έχουν καλλιέργειες με όψιμο καρπούζι και φθινοπωρινή πατάτα.

-Η ένταξη των  εσπεριδοειδών και των κηπευτικών στις καλλιέργειες που θα πρέπει να χορηγηθούν αποζημιώσεις λόγω απώλειας εισοδήματος που οφείλεται στην πανδημία.’’

Back To Top