Skip to content

Σε υψηλό επίπεδο η μαχητική ικανότητα και η αποτρεπτική ισχύς της Πολεμικής μας Αεροπορίας

Τις εγκαταστάσεις της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα, επισκέφθηκε Βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, είχε συνάντηση με το Διοικητή της Πτέρυγας Σμήναρχο (Ι) κ. Γεώργιο Χριστοδούλου, από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για την αποστολή, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της μονάδας, καθώς και για θέματα που απασχολούν τους αξιωματικούς και το πολιτικό προσωπικό που εργάζεται στη μονάδα.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε:

«Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω το υψηλό επίπεδο, στο οποίο βρίσκεται σήμερα η μαχητική ικανότητα της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας διαθέτουν ισχυρή αποτρεπτική ισχύ, αλλά και αποφασιστικότητα, για να υπερασπιστούν, αν χρειαστεί, τόσο τον εθνικό μας χώρο, όσο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Θα πρέπει μάλιστα να πω, ότι αυτού του τύπου οι δηλώσεις μετά από επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες της ελληνικής επικράτειας, δεν είναι δηλώσεις εθιμοτυπικού χαρακτήρα, αλλά ανταποκρίνονται απολύτως στην πραγματικότητα. Όποιος παρακολουθεί τα πράγματα, γνωρίζει ότι οι πιλότοι μας είναι από τους καλύτερα εκπαιδευμένους στον κόσμο.  Με ατελείωτες ώρες πτήσεων, δίνουν κυριολεκτικά μάχες και τις κερδίζουν καθημερινά στον εθνικό εναέριο χώρο και στα όρια της δικαιοδοσίας μας, σε συνθήκες πολύ συχνά ακραίες, κάθε φορά που εκδηλώνονται προκλητικές ενέργειες, παραβάσεις ή παραβιάσεις, από τους γείτονές μας.

Σε όλη αυτήν την επιχειρησιακή δράση βεβαίως, και αυτό θα πρέπει να το επισημάνουμε ιδιαίτερα, οι ιπτάμενοι έχουν μια πολύ σοβαρή και υψηλού επιπέδου υποστήριξη από τους αξιωματικούς και το προσωπικό, στρατιωτικό και πολιτικό, που εργάζεται στο έδαφος.

Πέρα όμως από τη στρατιωτική ετοιμότητα, εμείς οι Έλληνες, μπροστά σε κάθε επιβουλή από όπου κι αν προέρχεται, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή, από το να είμαστε ενωμένοι».

Back To Top