Skip to content

Συμμετοχή στην κυβέρνηση μόνο με όρους προγραμματικής σύγκλισης-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή ”Αταίριαστοι” με τους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο

 

Για το περιεχόμενο της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, ο Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε:

 

Τους πολίτες, ουδόλως, τους απασχολούν οι στείρες αντιπαραθέσεις και το κρεσέντο καταγγελιών  ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αποτελούν μια «πρόγευση» για το πως θα διεξαχθεί ο προεκλογικός διάλογος.

Η ατζέντα του ΠΑΣΟΚ δεν αφορά τα υπαρκτά ή μη σκάνδαλα αλλά τα ουσιαστικά ζητήματα των πολιτών, όπως η αύξηση του ιδιωτικού χρέους, η κατάσταση της οικονομίας, τα αυξανόμενα επιτόκια, η έλλειψη ασφάλειας, η δημόσια υγεία και παιδεία, οι εργασιακές σχέσεις.

Γιατί πχ η συλλογική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν έχει κηρυχθεί, ακόμη, υποχρεωτική, ενώ έχει κατατεθεί στο υπουργείο του ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο; Δεν πρόλαβε η κυβέρνηση ή απλά τρέχει άρον-άρον πριν τις εκλογές για να γλιτώσει την κατακραυγή για την προκλητική εύνοιά της στους ξενοδόχους;

 

Για το ζήτημα κυβέρνησης μετά τις εκλογές, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

 

Το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι επιθυμεί να δώσει λύση στο ζήτημα της διακυβέρνησης της χώρας μετά τις εκλογές.

Αυτό, ωστόσο, θα το κάνει με όρους προγραμματικής σύγκλισης και όχι με προαπαιτούμενο την «αναγκαστική» ανάληψη του πρωθυπουργικού θώκου, είτε από τον κ. Μητσοτάκη, είτε τον κ. Τσίπρα.

Εμείς, προκρίνουμε το προγραμματικό πλαίσιο και την πολιτική συμφωνία και δευτερευόντως, τα πρόσωπα που υλοποιούν αυτή την συμφωνία, κάτι στο οποίο δεν συμφωνούν ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού και οι δύο θέτουν το πρόσωπο του πρωθυπουργού ως προϋπόθεση συζήτησης.

Το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται την νέα εποχή και την νέα αντίληψη διακυβέρνησης που απαιτείται και θα χαρακτηρίζεται από συνεργασίες, αλλά και νέα πρόσωπα. Αυτή τη νέα εποχή δε μπορούν να την εκφράσουν ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας οι οποίοι δοκιμάστηκαν ως πανίσχυροι πρωθυπουργοί, με πενιχρά αποτελέσματα.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά ξεκάθαρα να γίνει ουσιαστική συζήτηση πάνω στα μείζονα ζητήματα όπως, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η δημόσια παιδεία, η κοινωνική κατοικία και το ιδιωτικό χρέος, η ασφάλεια του πολίτη, ζητήματα τα οποία όχι μόνο  δεν μπόρεσαν να επιλύσουν οι προηγούμενες δύο κυβερνήσεις, αλλά κληροδοτούν σοβαρά προβλήματα στην επόμενη κυβέρνηση.

 

Για την ενδεχόμενη συμμετοχή του φασιστικού μορφώματος Κασιδιάρη στις ερχόμενες εκλογές ο Μιχάλης Κατρίνης υποστήριξε:

 

Εμείς ως ΠΑΣΟΚ συμμετείχαμε στην εξαντλητική συζήτηση που έγινε στη Βουλή για το θέμα αυτό και καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις.

Το πολιτικό σύστημα, δια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, πήρε μια απόφαση με ισχυρή πλειοψηφία και τώρα ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

 

Back To Top