Skip to content

Το αλάθητο της Κυβέρνησης και οι “ανεύθυνοι” που διαφωνούν- ΑΡΘΡΟ ”ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ””

Η Αττική βρέθηκε πάλι μέσα στους καπνούς. Το πρωί η Κερατέα και λίγες ώρες μετά τα Βίλια. Δυο μικρές εστίες που γιγαντώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Και αν στην Κερατέα βοήθησε η χαμηλή βλάστηση και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, στα Βίλια είμαστε -ενώ γράφεται το άρθρο- ήδη στην τέταρτη ημέρα ανυπολόγιστης καταστροφής.

Μέσα σε λιγότερο από είκοσι ημέρες έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί ολόκληρα οικοσυστήματα, με χιλιάδες νεκρά και εκτοπισμένα ζώα τα οποία διατηρούσαν μια λεπτή ισορροπία,  έχουν καταστραφεί εκατοντάδες περιουσίες, ενώ ταυτόχρονα έχει εξαφανιστεί η προοπτική εργασίας για χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Όμως, η κυβέρνηση, μέσω του κ.Χρυσοχοΐδη, μας ενημέρωσε ξανά για το πόσο σωστά, ορθολογικά και αποτελεσματικά λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός και πόσο αγαστή συνεργασία υπάρχει με όλους τους φορείς και τους πολίτες των περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές. Την ίδια ώρα ο υπουργός κ.Καραμανλής υπεραμυνόταν της δήλωσης του πρωθυπουργού ότι «ΙΣΩΣ» υπήρχαν αστοχίες στις προηγούμενες πυρκαγιές και για το «ΑΝ» αυτές υπήρξαν ποτέ, ζητήθηκε συγνώμη.

Άραγε υπάρχει έστω και ίχνος ενσυναίσθησης στην κυβέρνηση; Κατανοούν στη Νέα Δημοκρατία την απολύτως δικαιολογημένη οργή του κόσμου;

Μάλλον όχι, διότι στελέχη της κυβέρνησης σπεύδουν να «πανικοβάλουν» τους πολίτες για το προσφυγικό κύμα που θα ακολουθήσει της επικράτησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η χώρα θα είναι έτοιμη. Γνωρίζουν φυσικά ότι ουδεμία σχέση έχει η συγκεκριμένη κατάσταση, με τα γεγονότα που ακολούθησαν του πολέμου της Συρίας, απλά επιλέγουν την τακτική του αποπροσανατολισμού από τα δυο τεράστια ζητήματα που είναι προ των πυλών. Τις επιπτώσεις από τις πυρκαγιές και την έξαρση της πανδημίας.

Διότι υπάρχει μια περίεργη σιγή ιχθύος στις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για το τέταρτο και χειρότερο κύμα του κορονοϊού. Θυμίζει τον Αύγουστο του 2020, κατά τον οποίο πάλι υπήρχαν προειδοποιήσεις, αλλά η κυβέρνηση επέλεξε να συντηρήσει το πανηγυρικό κλίμα «νίκης» με τα γνωστά αποτελέσματα για τον εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα που βιώσαμε.

Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για αρκετές χιλιάδες κρούσματα ημερησίως τους επόμενους μήνες, τότε η κυβέρνηση πρέπει να δράσει… χθες, σε τρεις τομείς:

  • Προώθηση του άμεσου εμβολιασμού σε όσο το δυνατό περισσότερους, με παράλληλα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Στήριξη της οικονομίας. Ένα νέο lockdown θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Οι προειδοποιήσεις υπάρχουν εδώ και μήνες, άρα στην κυβέρνηση θα έπρεπε να έχουν ήδη εκπονήσει σχέδιο δράσης. Δεν χρειάζεται πτυχίο οικονομικών για να κατανοήσει κάποιος, ότι η αβεβαιότητα και ο φόβος μιας νέας καραντίνας οδηγεί τους επιχειρηματίες σε παύση επενδύσεων, ενώ ταυτόχρονα οι τζίροι κυμαίνονται  σε χαμηλά επίπεδα.
  • Ενίσχυση του συστήματος υγείας. Ήδη πολλά νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται «στο κόκκινο» και προειδοποιούν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα «βαριά» περιστατικά, εξαιτίας της αύξησης των εισαγωγών covid. Ακόμη δεν έχει εξομαλυνθεί το χάος που έχει δημιουργηθεί από τη μετάθεση πολλών προγραμματισμένων χειρουργείων και νοσηλειών το προηγούμενο έτος.

Αντί αυτών, και ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε πολιτική συναίνεση, η Νέα Δημοκρατία επιλέγει την επικοινωνιακή επίθεση σε οποιονδήποτε υποστηρίζει διαφορετική άποψη ή πρόταση.

Μην κάνετε αντιπολίτευση στις στάχτες! Μην κάνετε αντιπολίτευση στην πανδημία! Μην κάνετε αντιπολίτευση στην εξωτερική πολιτική! Είστε ανεύθυνοι…

Άραγε ανευθυνότητα είναι οι προτάσεις και η κριτική ή η επιζήτηση του αλάθητου και οι συνεχείς δικαιολογίες; Είναι ανευθυνότητα η επισήμανση του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα ή η κινδυνολογία για «κύμα» Αφγανών προσφύγων; Είναι ανευθυνότητα η κραυγή αγωνίας για τα δάση και το περιβάλλον ή οι πανηγυρισμοί για τις επιτυχείς εκκενώσεις;

Όταν η λογική καταργείται κύριοι της κυβέρνησης, εμείς «οι ανεύθυνοι» θα είμαστε πάντοτε απέναντι σας, με ρεαλιστικές προτάσεις και ουσιαστική αντιπολίτευση!

Back To Top