Skip to content

Το μήνυμα της Ηλείας θα είναι ακόμα πιο ηχηρό στις 25 Ιουνίου-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘’ Στις 21 Μαΐου η Ηλεία έδωσε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ. Στις 25 Ιουνίου, το μήνυμα αυτό πρέπει να γίνει ακόμα πιο δυνατό’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση πολιτών στην Κρέστενα.

Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον πραγματικό αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας και του κ.Μητσοτάκη γιατί εκπροσωπεί ένα διαφορετικό κόσμο. Τον κόσμο της εργασίας, τους μικρούς επιχειρηματίες, τους νέους, τους αγρότες, τους ανθρώπους που σπρώχνονται στο περιθώριο, από τον κ.Μητσοτάκη.

‘’Ο κ.Μητσοτάκης μόνο το ΠΑΣΟΚ φοβάται και υπολογίζει. Γιατί γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τον φέρει σε δύσκολη θέση, να απευθυνθεί στην κοινωνία με επιχειρήματα και προγραμματικές προτάσεις.

Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία έχει επιστρατεύσει ένα θηριώδη προπαγανδιστικό μηχανισμό για να κατασκευάζει και να αναδεικνύει ανύπαρκτα θέματα , με στόχο να ανακοπεί η δυναμική του ΠΑΣΟΚ.’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Κατηγόρησε τον κ.Μητσοτάκη ότι εκβιάζει τους πολίτες με τρίτες εκλογές, προσπαθεί να χτίσει μια αυτοδυναμία που θα στηρίζεται στο φόβο και την ανασφάλεια, ενώ αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ , τόνισε ότι ‘’ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται  μόνο για να παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση, έστω και με ένα ποσοστό της τάξης του 15-18%, να συνεχίσουν να διεκπεραιώνουν το ρόλο του εύκολου αντιπάλου του κ.Μητσοτάκη.’’

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι Νέα Δημοκρατία αποκρύπτει την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, αφού το κρατικό χρέος αυξήθηκε κατά 50 δισεκατομμύρια και το εμπορικό έλλειμμα ξεπέρασε τα 20 δις το 2022, ενώ το ιδιωτικό χρέος υπερβαίνει τα 270 δις ευρώ.

Επιπρόσθετα, οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για πρωτογενή πλεονάσματα που φτάνουν το 2,5% το 2026, δείχνουν ότι μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει λιτότητα και συνέχιση της αφαίμαξης των πολιτών μέσα από τον υψηλό ΦΠΑ και όχι μόνο.

Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε νέες φορολογικές ανισότητες που πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ διατήρησε ψηλά τον ΦΠΑ, πλήττοντας ευθέως τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, αφού πλήρωσαν επιπλέον 4 δις ΦΠΑ το 2022.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε ότι ποτέ άλλοτε η δημόσια υγεία δεν ήταν τόσο απαξιωμένη στην Ηλεία και ανέλυσε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ , που περιλαμβάνουν:

-Αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ από τον προϋπολογισμό

-Διάθεση του 8 έως 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

-Αύξηση των αποδοχών των νέων ιατρών και θέσπιση μισθολογικών, φορολογικών και βαθμολογικών κινήτρων για τους γιατρούς που υπηρετούν σε υγειονομικά δυσπρόσιτες περιοχές όπως η Ηλεία.

Έκανε επίσης ειδική αναφορά για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών με προτάσεις όπως:

-Φορολογικά και χρηματοδοτικά κίνητρα για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας  και στήριξη των αγροτικών επιχειρήσεων.

-Ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίηση έργων υποδομής.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που δίνει ελπίδα και προοπτική στον πρωτογενή τομέα, με προτάσεις όπως:

-Τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αγροτικών επιχειρήσεων.

–Μηδενισμό του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και φορολογικά κίνητρα για τις ομάδες παραγωγών.

–Προστασία της αγροτικής γης από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις και νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για τις οφειλές των αγροτών σε δημόσιο και τράπεζες.

–Αλλαγή του Κανονισμού Ασφάλισης του ΕΛΓΑ με διεύρυνση και επέκταση της κάλυψης καταστροφών στο φυτικό, ζωικό και μελισσοκομικό κεφάλαιο.

-Σχέδια βελτίωσης και προγράμματα νέων αγροτών, ώστε να έχουν κίνητρο οι νέοι να ασχοληθούν με τη γη.

‘’Στις 25 Ιουνίου, το μήνυμα της Ηλείας πρέπει να είναι και πάλι ηχηρό, να είναι ακόμα πιο δυνατό, να κάνει και πάλι τη διαφορά. Το μήνυμα αυτό έχει πέντε γράμματα: ΠΑΣΟΚ.’’ είπε ο κ. Κατρίνης, κλείνοντας την ομιλία του μέσα σε θερμές και σε ενθουσιώδεις εκδηλώσεις από τους πολίτες.

Back To Top