Skip to content

Το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρό και συγκροτημένο σχέδιο διακυβέρνησης-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN GREECE

Όλα δείχνουν ότι θα πέσει στις πλάτες του ΠΑΣΟΚ το βάρος για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Έχετε αναφέρει ότι για να αναλάβετε αυτή την ευθύνη, απαιτείται ένα υψηλό ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ. Που βάζετε τον πήχη;

Ο στόχος είναι ένα διψήφιο ποσοστό. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθούν. Είναι η προϋπόθεση για να μπει η χώρα σε μια νέα εποχή.

Και αυτό, ένας μόνο έχει τη δύναμη να το επιβάλλει:  ο Ελληνικός λαός. Το διακύβευμα των εκλογών φυσικά και δεν είναι αν θα είναι Πρωθυπουργός ο.Μητσοτάκης ή αν θα ξαναγίνει Πρωθυπουργός ο κ.Τσίπρας.

Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα αποκτήσει επιτέλους ένα σοβαρό και συγκροτημένο σχέδιο διακυβέρνησης. Αν θα φύγουμε από το σημερινό αποτυχημένο μοντέλο του ανεξέλεγκτου πρωθυπουργού και θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Δυνατότητες που αξιοποιούν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και για αυτό έχουν φύγει μπροστά, για αυτό και μας χωρίζει τόσο μεγάλη απόσταση. Γιατί αυτές οι χώρες έχουν  ισχυρούς θεσμούς διακυβέρνησης και όχι ανεξέλεγκτους πρωθυπουργός με αλαζονική αντίληψη, που κάνουν ό,τι θέλουν.  Σε αυτές τις χώρες υπάρχει διαφάνεια, κράτος δικαίου, εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στην πολιτική και τους πολιτικούς.

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ αμφισβητούν κατά πόσο την επομένη των εκλογών, θα επιμείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρότασή του για κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα στην πρωθυπουργία. Τι απαντάτε.

Ο κ.Μητσοτάκης  επιτίθεται με κάθε μέσο και τρόπο στο ΠΑΣΟΚ και στον Πρόεδρο του. Δηλώνει από τώρα ότι δεν θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας, απαξιώνει την ψήφο των πολιτών στις 21η Μαΐου , προαναγγέλλει από τώρα  δεύτερες και τρίτες εκλογές μέχρι να έρθει το αποτέλεσμα που θέλει.

Αντιλαμβάνεται την άσκηση της εξουσίας ως προσωπική και οικογενειακή του υπόθεση.

Δεν θέλει συνεταίρους σε αυτές τις υποθέσεις. Αυτή είναι η νοοτροπία και η αντίληψη του. Δεν θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας γιατί θέλει να είναι ανεξέλεγκτος, να μη λογοδοτεί πουθενά και σε κανένα.

Να στήνει παρακρατικούς μηχανισμούς για να παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους και όχι μόνο.

Να διαθέτει τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης σε όποιους και όποιους θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό, χωρίς να υπάρχει έλεγχος.

Να αποκλείει τις μικρές επιχειρήσεις από το ΕΣΠΑ.

Να συγκαλύπτει σκάνδαλα όπως αυτό των υποκλοπών αλλά και τις ευθύνες που προκύπτουν από την εγκληματική αμέλεια όσων με πράξεις ή παραλείψεις τους ευθύνονται για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ούτε όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον καλύτερο πελάτη , τον καλύτερο χορηγό του κ.Μητσοτάκη με την ανευθυνότητα με την οποία πολιτεύεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας απαιτούν προγραμματική σύγκλιση, αξιοπιστία, διάλογο, αναθεώρηση μειοψηφικών απόψεων, αμοιβαίους συμβιβασμούς, κοινωνική αποδοχή και νομιμοποίηση που θα έχει διαμορφωθεί μέσα στην κοινωνία.

 

Πώς σχολιάζετε την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην ιστορία και όχι στο ΠΑΣΟΚ;

O Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην ιστορία. Η ιστορία, όμως, έγραφε και γράφει ότι ήταν και είναι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ.

Η ιστορία κατέγραψε ότι η Δεξιά και η Αριστερά, το 1989, επιχείρησαν με πρωτοφανείς αθλιότητες να εξοντώσουν ηθικά και πολιτικά τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η ιστορία κατέγραψε ότι η Δεξιά και η οικογένεια Μητσοτάκη έχουν συνδρομική σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον μισούν. Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου εκφράζει ό,τι τους ενοχλεί.

Έδωσε περιεχόμενο σε έννοιες όπως η εθνική ανεξαρτησία, η κοινωνική ισότητα, οι ευκαιρίες για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Έβαλε την υπογραφή του σε μεγάλες αλλαγές, όπως η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης που σηματοδότησε την εθνική ενότητα και συμφιλίωση.

Συνέδεσε την θητεία του ως Πρωθυπουργός με κορυφαίες κοινωνικές κατακτήσεις, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αυτές ήταν και είναι πολιτικές ΠΑΣΟΚ. Πολιτικές Ανδρέα Παπανδρέου.

Και η ιστορία ούτε ξαναγράφεται, ούτε παραγράφεται, ούτε αλλοιώνεται.

 

Παρουσιάσατε τις 10 προτεραιότητές σας για ένα «σύγχρονο κράτος».  Σε συνεργασία με ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα μπορούν πιο εύκολα να υλοποιηθούν;

Το σχέδιο μας για μια γενική ανασύνταξη της χώρας απαιτεί πέρα από μια προγραμματική σύγκλιση, τη συναίνεση και τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Πολιτών που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αλλά έχουν κοινές αγωνίες για το μέλλον αυτού του τόπου.

Για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ πιστεύει σε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης και άσκησης της εξουσίας, με αξιόπιστα και σοβαρά πρόσωπα που θα εργαστούν αποτελεσματικά για αυτό το σχέδιο.

Το επιτελικό κράτος του κ.Μητσοτάκη και το κράτος που στοχεύει στον έλεγχο των αρμών της εξουσίας του κ.Τσίπρα , δοκιμάστηκαν, απέτυχαν, εξαντλήθηκαν.

Το ΠΑΣΟΚ θα υπηρετήσει μόνο ένα μοντέλο διακυβέρνησης που θα σέβεται τον πολίτη, θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων.

Το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει μόνο σε μια κυβέρνηση  που θα επαναφέρει τους κανόνες διαφάνειας, θα εγγυηθεί την επιβολή της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου.

Και αυτά αφορούν όλους τους Έλληνες.

Back To Top