Skip to content

Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ”ΕΘΝΟΣ”

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε στη Βουλή. Πιστεύετε ότι θα υπάρξει συνέχεια σε αυτή την υπόθεση;

Το  ΠΑΣΟΚ αναζήτησε και συνεχίζει να αναζητά την αλήθεια.

Γιατί η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον με σκιές, χωρίς να έχει αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Υπενθυμίζω ότι στο πρόσφατο παρελθόν , κάποιοι αποφάνθηκαν ότι ‘’υποκλοπές τέλος’’. Μάλιστα, αρκετά στελέχη της ΝΔ-εντός και εκτός Βουλής-χρησιμοποίησαν αυτό το επιχείρημα, υποστηρίζοντας ότι η όλη υπόθεση… ’’κουράζει’’.

Όπως βλέπετε, όμως, τίποτα δεν τελείωσε, τίποτα δεν θα ξεχαστεί. Το τέλος θα έρθει μόνο μέσα από την κάθαρση, μέσα από την αποκάλυψη της αλήθειας, μέσα από την τιμωρία των ενόχων.

H ακρίβεια φαίνεται ότι σαρώνει. Ο δε πληθωρισμός παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα. Πολλοί λένε ότι η κριτική είναι εύκολη. Τι διαφορετικό θα έκανε το ΠΑΣΟΚ στην αντιμετώπιση μιας τέτοιας κρίσης;

Για τον κ.Μητσοτάκη για την ακρίβεια φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία,  για τον κ.Μητσοτάκη φταίει πάντα κάποιος άλλος, ποτέ ο ίδιος. Απέναντι σε κάθε πρόβλημα αναζητά μια δικαιολογία, ενώ εμείς αναζητούμε λύσεις.

Κοιτάξτε να δείτε, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια εμφανίστηκαν στη χώρα μας 7 και 8 μήνες πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και για αρκετό καιρό ο πληθωρισμός στην Ελλάδα κινείται πάνω από το μέσο όρο του πληθωρισμού της ευρωζώνης. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι στο 15.5%, ενώ σε αρκετά προϊόντα διατροφής (γιαούρτι, αιγοπρόβειο κρέας, τυριά κ.α.) όπου η Ελλάδα είναι αυτάρκης και κάνει και εξαγωγές, οι αυξήσεις στις τιμές είναι μεγαλύτερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!

Όλα αυτά τα στοιχεία αποτελούν για αποτελούν για τον κ.Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του ‘’ενοχλητικές’’ αλήθειες.

Η κυβέρνηση  απέρριψε κάθε πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, κάτι που αποτελεί σύσταση της Κομισιόν και έγινε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ταυτόχρονα διογκώνεται η  αισχροκέρδεια, που είναι έργο και ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που δεν διενεργεί ελέγχους στην αγορά.  Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις δύο πρόστιμα για αισχροκέρδεια σε τρόφιμα έχουν επιβληθεί μέσα σε τρεις μήνες από το Υπουργείο  Ανάπτυξης, ενώ οι τιμές στο ράφι ανεβαίνουν κάθε μήνα.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν ορισμένες αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ. Σας προβληματίζουν αυτά τα περιστατικά ή θεωρείται ότι δεν υπάρχει ιδεολογικό υπόβαθρο;

Είναι δεδομένη η ανησυχία ορισμένων από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ και την προοπτική ανατροπής του σημερινού αδύναμου δικομματισμού. Για αυτό και δημιουργούν θέματα που είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα.

Το ΠΑΣΟΚ προχωρά μπροστά με νέα πρόσωπα, με καθαρά πρόσωπα, με αυτούς που είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με τα παρακμιακά φαινόμενα που κατακλύζουν τη χώρα.

Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων μας, η παρουσίαση του προγράμματος μας και η αυτόνομη στρατηγική μας, αποτελούν την καλύτερη απάντηση.

-Οι δημοσκοπήσεις (πλην της τελευταίας από την Rass) δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει περίπου μια μονάδα. Θεωρείται ότι το κόμμα θα ανακάμψει; Και που τοποθετείται τον πήχη; 

Θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ότι το μοναδικό κόμμα που δημοσκοπικά, κινείται ανοδικά σε σχέση με τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών, είναι το ΠΑΣΟΚ.

Δεν εφησυχάζουμε, ούτε ανησυχούμε από την προσωρινή δημοσκοπική κάμψη, που ήταν αναμενόμενη λόγω και της υπόθεσης Καϊλή. Κοιτάμε μπροστά, προχωράμε μπροστά.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Όπως είπα και στην τελευταία μου ομιλία στη Βουλή, εμείς καλούμε τους πολίτες να ανατρέψουν με την ψήφο τους το σημερινό πολιτικό σκηνικό, ένα σκηνικό φθοράς των θεσμών και μιας βαθιά ριζωμένης παρακμής.

Δεν υπάρχει ούτε πήχης, αλλά ούτε και όριο σε αυτή την προσπάθεια.

 

Οι εκλογές πλησιάζουν και πλέον το ζήτημα των συνεργασιών τίθεται ακόμα πιο επιτακτικά. Ο Ν. Ανδρουλάκης έχει πει ότι το κόμμα θα έχει μια αυτόνομη πορεία. Επιμένετε σ΄ αυτό ή υπάρχει οποιοδήποτε παράθυρο συνερασίας είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ;     

Η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ , θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι δεν θα εγκλωβίσουν το ΠΑΣΟΚ στο δικό τους αφήγημα.

Ένα αφήγημα που θέλει το ΠΑΣΟΚ ως συμπλήρωμα, ένα αφήγημα που στηρίζεται σε μια αντιπαράθεση πολύ χαμηλού επιπέδου και πολύ μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.

Η  δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, η λαϊκή ετυμηγορία εμπεριέχει πάντα και το μήνυμα και κυρίως τη λύση.

Το ΠΑΣΟΚ θα δείξει σεβασμό απέναντι στην ψήφο των πολιτών, που είναι βέβαιο ότι θα εμπεριέχει και τη λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Θα διαχειριστεί με όρους σύνεσης, ευθύνης και εθνικού συμφέροντος τη δύναμη που θα του δώσουν οι πολίτες.

Και όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η δύναμη, τόσο πιο κοντά θα έρθει η χώρα σε αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη: ένα νέο ξεκίνημα, μια συνολική επανεκκίνηση με μια κυβέρνηση για τους πολλούς και όχι τους λίγους, μια κυβέρνηση που θα εγγυάται τα δημοκρατικά δικαιώματα, την εφαρμογή των κανόνων, το σεβασμό του κράτους δικαίου. Όλα αυτά, δηλαδή, που απειλούνται σήμερα.

 

Πως σχολιάζετε την πρόσφατη τοποθέτηση της κ.Τσαπανίδου  ότι ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. «θα μπορούσε να είναι προϊόν εκβιασμού», με βάση την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

 

Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται.

Η ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση απευθύνεται και στη Νέα Δημοκρατία κσι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατασκεύασε το σενάριο της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νεα Δημοκρατία και για να το ενισχύσει το συνέδεσε με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και με υπαινιγμούς περί εκβιασμού.

Πρόκειται για απρέπεια.

Εγώ περιορίζομαι να επισημάνω ότι ανάλογους υπαινιγμούς στα όρια της αθλιότητας είχαμε και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για να δικαιολογηθεί η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Θυμάστε όλοι τις αθλιότητες που διακινούσαν.

Back To Top