Skip to content

Το ΠΑΣΟΚ είναι επιλογή ελπίδας, προοπτικής και ανατροπής-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”

Κύριε Κατρίνη, πως «είδατε» τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το προηγούμενο ΣΚ στην 86η ΔΕΘ και τη στάση θα κρατήσει το κόμμα σας, όταν έρθουν τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή; Θεωρείτε το «καλάθι» του κ. Μητσοτάκη «γεμάτο»;

Θεωρώ ότι από τις εξαγγελίες του κ.Πρωθυπουργού αποκλείστηκαν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις , οι μακροχρόνια άνεργοι και αρκετοί συνταξιούχοι. Εκτιμώ επίσης ότι με τους ‘’κόφτες’’ που εντέχνως θα βάλει η κυβέρνηση , θα αποκλειστούν και άλλοι.

Επίσης, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που απειλούνται με κατασχέσεις, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που αντιμετωπίζουν υπερδιπλάσια κόστη παραγωγής, οι χαμηλοσυνταξιούχοι που ζουν με 300-350 ευρώ τον μήνα, άκουσαν ελάχιστα από τον πρωθυπουργό.

Περιμένουμε να το πλαίσιο που θα κατατεθεί και θα περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους, προκειμένου να τοποθετηθούμε. Έχουμε αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ ασκεί τεκμηριωμένη και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Θα στηρίξουμε όποιο θετικό μέτρο αλλά θα αναδείξουμε τις ανακολουθίες και τα ψέματα της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ πριν λίγες ημέρες παρουσίασε από το ίδιο βήμα το πρόγραμμα του κόμματός σας. Ωστόσο, σε συνθήκες πόλωσης τόσο ΝΔ όσο και ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον κόσμο να ψηφίσει τον έναν από τους δυο. Γιατί να «ρίξει» ΠΑΣΟΚ στις κάλπες;

Γιατί το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη μόνη διέξοδο για μια άλλη πορεία. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις που δίνουν ελπίδα και προοπτική σε όλους αυτούς που για τον κ.Μητσοτάκη είναι αόρατοι. Αναφέρομαι στους νέους, στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στη μέση ελληνική οικογένεια, στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στους συνταξιούχους, στον κόσμο της εργασίας.

Οι δικές μας προγραμματικές δεσμεύσεις είναι ρεαλιστικές, μπορεί να πιστέψει σε αυτές ο πολίτης. Σε αντίθεση με την προχειρότητα και τις ανέφικτες υποσχέσεις που μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή για τους Έλληνες πολίτες δεν μπορεί να είναι ή Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι μια επιλογή απελπισίας.

Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ αντίθετα είναι επιλογή ελπίδας και προοπτικής, είναι επιλογή ανατροπής του σημερινού αδύναμου και χρεοκοπημένου δικομματισμού που δοκιμάστηκε και απέτυχε.

Τις τελευταίες εβδομάδες τον δημόσιο διάλογο απασχολεί η υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, όμως και οι καταγγελίες του Χρήστου Σπίρτζη αναφορικά με την προσπάθεια παγίδευσης του τηλεφώνου του με το Predator. Η κυβέρνηση αναφέρει πως στην Χαριλάου Τρικούπη «εργαλειοποιείτε» την υπόθεση. Τι αναμένετε από την Εξεταστική Επιτροπή;

Είναι σαφής η πρόθεση της κυβέρνησης να συγκαλύψει και να συσκοτίσει το σκάνδαλο. Υπάρχουν ήδη δείγματα γραφής που συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση. Η κυβερνητική πλειοψηφία απαγόρευσε την κλήση βασικών μαρτύρων στην Επιτροπή , όπως ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ.Κοντολέων, ο κ. Δημητριάδης, η εισαγγελέας της ΕΥΠ , δημοσιογράφοι που παρακολουθούνταν και διερευνούν την υπόθεση, αλλά και επιχειρηματίες που συνδέονται με την προμήθεια παράνομων λογισμικών και συστημάτων παρακολούθησης, όπως και με το ίδιο το Μαξίμου.

Έχει ήδη απλωθεί ένα πέπλο προστασίας γύρω από την εταιρεία που εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό Predator.  Εδώ και ενάμιση μήνα δεν έχει γίνει καμία έρευνα στα γραφεία της εταιρείας, δεν έχουν ελεγχθεί οι συναλλαγές της, η ροή του χρήματος, δεν έχουν αναζητηθεί οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Predator για να παρακολουθούν πολιτικούς και δημοσιογράφους. Επιπρόσθετα καταστράφηκε ο φάκελος αλλά και τα στοιχεία της παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την ΕΥΠ. Δηλαδή, κάποιοι εξαφανίζουν στοιχεία. Όλα αυτά σας φαίνονται φυσιολογικά;

Η υπόθεση σας φέρνει πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως θέλουν οι κυβερνητικοί παράγοντες; Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης σας αποκάλεσε «κόμμα διαμαρτυρίας της Αριστεράς».

Ο κ.Γεωργιάδης μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει. Εμάς μας απασχολεί και μας ενδιαφέρει η άποψη των πολιτών, αυτοί είναι οι δικοί μας συνομιλητές.

Πριν από 2-3 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορούσε ότι θα συνεργαστούμε με τη Νέα Δημοκρατία. Τώρα , ο κ.Μητσοτάκης μας λέει ότι θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ.Βαρουφάκη.

Δηλαδή και οι δύο λένε τα ίδια. Και είναι ικανοί να κάνουν τα ίδια, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με το ακροδεξιό μόρφωμα των ΑΝΕΛ έτσι και ο κ.Μητσοτάκης μπορεί να συνεργαστεί με τον κ.Βελόπουλο.

Μάλλον και οι δύο θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει την αυτόνομη πορεία.

Ο κ. Ανδρουλάκης ζητά στις εκλογές ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή, ώστε όπως δήλωσε πρόσφατα στην «ΜτΚ» «να οδηγηθεί η χώρα μακριά από τον διχαστικό λόγο». Τι σημαίνει αυτό στην πράξη την επομένη των εκλογών; Με ποιον τρόπο θα είναι το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής και ρυθμιστής των εξελίξεων, όταν λέει «ούτε με τον έναν, ούτε με τον άλλο»; Δεν πρέπει ο κόσμος να γνωρίσει πριν την ψήφο την στάση που θα κρατήσει το κόμμα;

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί κυβερνητικό συμπλήρωμα.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν μία και μοναδική ευκαιρία:         να ανατρέψουν το σημερινό πολιτικό σύστημα , στηρίζοντας και ενισχύοντας το ΠΑΣΟΚ.

Μετατρέποντας το ΠΑΣΟΚ σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Όσοι είναι ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ , μπορούν να τους ψηφίσουν.

Πιστεύω, όμως, ότι η πλειοψηφία των πολιτών αναζητά διέξοδο, ένα νέο ξεκίνημα για τη χώρα με την κοινωνία στο προσκήνιο. Και εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες, την κρίση και την επιλογή τους.

Ας τους αφήσουμε, λοιπόν, να εκφραστούν και ας μη βιάζονται κάποιοι να προδικάζουν το αποτέλεσμα των εκλογών και να διαμορφώνουν ‘’βολικά’’ κυβερνητικά σχήματα.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ δε ζητά πρόωρες εκλογές;

Οι ίδιες οι συνθήκες επιτάσσουν την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, αλλά αφού πρώτα διαλευκανθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για την πολύ σκοτεινή αυτή υπόθεση που εκθέτει διεθνώς τη χώρα. Στη χώρα υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, υπάρχουν παράγοντες που συνιστούν απειλή για την πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα με τον τρόπο που κινούνται και πολιτεύονται.

Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας είναι εμφανές. Το προσωπικό πολιτικό αδιέξοδο του κ.Μητσοτάκη δεν μπορεί να μετατραπεί σε αδιέξοδο για τη χώρα και τους πολίτες.

Ο κ.Μητσοτάκης καταφεύγει στην κινδυνολογία και τη συνωμοσιολογία, οι πολίτες όμως θα δώσουν τη λύση με την ψήφο τους. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα εμπεριέχει και τη λύση. Και αλίμονο σε όποιον δεν το σεβαστεί και σύρει τη χώρα σε περιπέτειες και εκβιαστικά διλήμματα.

Πόσο έτοιμοι είστε για εκλογές, δεδομένων και των δημοσκοπήσεων που δείχνουν μια στασιμότητα του κόμματος σας;

Όλες οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την σαφή ανοδική τάση του ΠΑΣΟΚ. Είναι το μοναδικό κόμμα που δείχνει δυναμική ανόδου.

Αυτό μας γεμίζει ευθύνες. Τη δυναμική αυτή τη χρησιμοποιούμε ως αφετηρία για να κοιτάξουμε ακόμα πιο ψηλά, για να ανατρέψουμε τους σημερινούς συσχετισμούς που αποτελούν τα βαρίδια που κρατούν τη χώρα στο χθες και στην παρακμή.

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι έτοιμο , όποτε και αν προκηρυχθούν οι εκλογές. Με ένα νέο και σύγχρονο πρόγραμμα, με ανθρώπους καθαρούς και καταξιωμένους, με νέα και φρέσκα πρόσωπα.

 

 

Back To Top