Skip to content

Το τείχος ανοσίας είναι εθνικός στόχος-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα εμβολιαστικά κέντρα του Γ.Ν. Πύργου επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, προκειμένου να ενημερωθεί από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την πορεία των εμβολιασμών και τα προβλήματα που έχουν προκύψει, ενώ συνομίλησε και με τους πολίτες που έκαναν το εμβόλιο.

Με αφορμή τη χαμηλή κατάταξη της Ηλείας στον πανελλαδικό πίνακα του ποσοστού εμβολιασμών που έχουν γίνει, αλλά και την πανελλαδική μείωση του καθημερινού αριθμού εμβολιασθέντων συμπολιτών μας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι η εικόνα αυτή δεν μας ταιριάζει και μας αδικεί ενώ επανέλαβε την ανάγκη για γρήγορο και μαζικό εμβολιασμό, ιδιαίτερα τώρα που η ‘’μετάλλαξη Δ’’ αρχίζει να εξαπλώνεται σε επικίνδυνο βαθμό, αφού διακρίνεται από υψηλή και αυξημένη μεταδοτικότητα.

Ο κ. Κατρίνης δήλωσε αισιόδοξος μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Πύργου ,, αφού διαπίστωσε ότι μετά από μια περίοδο κάμψης του ρυθμού εμβολιασμών,  αρχίζει να βελτιώνεται ο ρυθμος των εμβολιασμών ενώ επανέλαβε την ανάγκη για την υπεύθυνη ενημέρωση και την άμεση ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ώστε να πειστούν όλοι όσοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Ο κ. Κατρίνης δήλωσε: ‘’Το τείχος ανοσίας 75-80% αποτελεί εθνικό στόχο  και συνδέεται με την ελπίδα και την προοπτική να ζήσουμε χωρίς περιορισμούς.

Δεν χρειάζονται απειλές και επιστράτευση του φόβου, λογική χρειάζεται.

Ζητώ από κάθε πολίτη να εμπιστευθεί την επιστήμη, το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.

. Οι παλινωδίες και οι αστοχίες του κυβερνητικού σχεδιασμού το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τροφή στους αρνητές του εμβολιασμού και υπονόμευσαν την εμβολιαστικη προσπαθεια.

. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επικρατήσουν φωνές που στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης, σπέρνουν το φόβο και τον πανικό χωρίς λόγο και αποθαρρύνουν τους πολίτες από τον εμβολιασμό. Για να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας, οφείλουμε να εμβολιαστούμε όλοι άμεσα.’’

Back To Top