Skip to content

Χάθηκαν 7 ολόκληρα χρόνια για την κατασκευή του δρόμου ‘’Πάτρα-Πύργος.’’

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηλείας κ.Μιχάλης Κατρίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

‘’Το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολίτες της Ηλείας είναι οι κυβερνητικές και κομματικές φιέστες που συνδέονται με το δρόμο ‘’Πάτρα-Πύργος’’.

Άλλωστε, το σκηνικό αυτό οι πολίτες της Ηλείας το έχουν ξαναδεί και με την προηγούμενη κυβέρνηση και ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους αποδοκιμάστηκε στις εκλογές του 2019.

Στις εκλογές του 2019 ο σημερινός πρωθυπουργός μιλούσε για έργο άμεσης προτεραιότητας. Πέρασαν, ήδη, 3 χρόνια  από τότε.

Η κυβέρνηση θα κριθεί από την τήρηση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου που πλέον τοποθετείται στο τέλος του 2025.

Οφείλουμε, όμως, να παρατηρήσουμε ότι χάθηκαν 7 ολόκληρα χρόνια.

Ένα έργο, για τη μη υλοποίηση του οποίου υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες.

Ένα έργο που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ξεκινήσει το 2015, αλλά έμεινε για 7 χρόνια στις καλένδες.

Και κυρίως, ένα έργο που θα μπορούσε να είναι δημόσιο έργο, αν δεν υπήρχε αυτή η καθυστέρηση.

Τα 4,5 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τα 3 σχεδόν χρόνια της κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη αθροίζουν πάνω από 7 χρόνια καθυστέρησης.

Τα 7 αυτά χρόνια καθυστέρησης έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ηλείας , συνδέονται όμως και με ένα ακόμα πιο βαρύ τίμημα: την απώλεια ανθρώπινων ζωών στον πιο επικίνδυνο, ίσως, οδικό άξονα της χώρας. Και αυτό το παραδέχονται όλοι.

Η κυβέρνηση οφείλει, έστω και τώρα, να εγγυηθεί την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση του έργου.

Όπως οφείλει  να δεσμευτεί για την ολοκλήρωση και του υπόλοιπου τμήματος, από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα.’’

Back To Top