Skip to content

Χιλιάδες οι επιχειρήσεις που αποκλείονται από την ενίσχυση της Περιφέρειας-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το θέμα του αποκλεισμού χιλιάδων επιχειρήσεων πανελλαδικά, ατομικών και εταιρικής μορφής, που δεν απασχολούν προσωπικό, από την επιστρεπτέα επιχορήγηση που δίνεται μέσω των Περιφερειών αναδεικνύει με παρέμβασή του στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης.

 

Τονίζοντας ότι σκοπός του μέτρου είναι να δώσει ανάσα ρευστότητας στον κόσμο της αγοράς, ο κ. Κατρίνης  ανέφερε ότι πρόκειται για αστοχία του προγράμματος να αποτελεί ο αριθμός των εργαζομένων καθοριστικό κριτήριο με αυξημένο συντελεστή βαρύτητας για την ένταξη επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης.

 

Όπως επισημαίνει ο Ηλείος βουλευτής, λόγω του συγκεκριμένου κριτηρίου πάνω από 170.000 επιχειρήσεις πανελλαδικά (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ) δεν μπορούν να κριθούν επιλέξιμες και να λάβουν την ενίσχυση που έχουν άμεση ανάγκη καθώς αντιμετωπίζουν εξίσου σοβαρά προβλήματα ρευστότητας με τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό. Οι τζίροι τους έχουν μειωθεί αισθητά και ο κίνδυνος για λουκέτο είναι ορατός.

 

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, εντύπωση προκαλεί ακόμα το γεγονός ότι από το πρόγραμμα αποκλείονται επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη μετά τη 1/1/2019, δηλαδή λίγο πριν το lockdown, καθώς υφίστανται ακόμα περισσότερο τις δραματικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στην αγορά και την οικονομία.

 

Ο κ. Κατρίνης δήλωσε σχετικά:

 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που υιοθετείται αυτή η εσφαλμένη λογική. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είχαν αποκλειστεί και από την πρώτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής του υπουργείου Οικονομικών, γεγονός που επισημάνθηκε και διορθώθηκε στη δεύτερη φάση. Η αγορά στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας, για αυτό και η αδικία με το κριτήριο της απασχόλησης προσωπικού ως καθοριστικού για την ένταξη στο πρόγραμμα, πρέπει να διορθωθεί άμεσα».

 

Back To Top