Skip to content

Χωρίς στήριξη αυτοαπασχολούμενοι και επιστήμονες που θα δουλέψουν σε μια “νεκρή” αγορά-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ανεπάρκεια των μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τον κόσμο της αγοράς, ανέδειξε με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Μιχάλης Κατρίνης.

Συγκεκριμένα, ο Ηλείος βουλευτής τόνισε ότι κανένα μέτρο στήριξης δεν ανακοινώθηκε για τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιστήμονες που θα συνεχίσουν να δουλεύουν σε μια νεκρή αγορά, εκτός από τη μείωση ενοικίου σε όσους κλάδους χαρακτηριστούν πληττόμενοι.

Συγκεκριμένα για το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής ανέφερε ότι αν και αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, παραμένει άγνωστο το πότε θα χορηγηθεί, ενώ δε συνοδεύεται από μέτρα στήριξης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας όταν ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

Κλείνοντας ο Μιχάλης Κατρίνης επισημαίνει ότι έχουν πλέον δημιουργηθεί ασφυκτικές υποχρεώσεις στον κόσμο της αγοράς που αγωνιά για την επόμενη μέρα. Χαρακτηριστικά, αναφέρει: «Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μεταθέτει την καταβολή ΦΠΑ και ρυθμισμένων δόσεων οφειλών συνολικού ύψους 323 εκατ. ευρώ για το τέλος Απριλίου του 2021, υποχρεώνει  επαγγελματίες και εργαζόμενους να καταβάλλουν 3,55 δις ευρώ ως το τέλος της χρονιάς σε φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας, καθώς και επιπλέον 434 εκατ. ευρώ από την εκκαθάριση του ΕΦΚΑ, με τα μαγαζιά κλειστά και την πλειοψηφία των εργαζόμενων σε αναστολή εργασίας!»

Ο Ηλείος βουλευτής και Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής καλεί τον Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται και με ποιο τρόπο να στηρίξει τους επαγγελματίες και τους επιστήμονες που θα συνεχίσουν να δουλεύουν με πολύ μειωμένους τζίρους, καθώς και να μεταθέσει χρονικά σημαντικό ποσοστό των τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων όσων έκλεισαν. Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή ο Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε ότι αποτελεί αυτονόητη μέριμνα η αύξηση του ποσού κατά 2 δις, εντάσσοντας και τις προηγούμενες φάσεις στην επιστροφή του 50% του συνολικού ποσού και καλεί τον Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να το πράξει.

 

Back To Top