Skip to content

Δήλωση για τις επικοινωνιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το θέμα των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας

75 ημέρες πριν λήξει η προστασία της πρώτης κατοικίας και οι δανειολήπτες έρθουν αντιμέτωποι με μαζικούς πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα.

Διαπίστωσε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ν.4605/19 απέτυχε παταγωδώς, αφού αποκλείει πάνω από το 95% όλων όσοι θέλουν να μπουν σε διαδικασία ρύθμισης.

Συνειδητοποίησε ότι οι τράπεζες δεν επιδιώκουν ουσιαστικές ρυθμίσεις των δανείων, οδηγώντας και τους πλέον αδύναμους εκτός λύσης που θα τους επιτρέψει να κρατήσουν το σπίτι τους.

Θυμήθηκε να ζητήσει από τα funds ενημέρωση για τα ως τώρα πεπραγμένα τους, χωρίς να θέτει όρια και αρχές για τον τρόπο με τον οποίο αυτά ‘’διαπραγματεύονται’’ με τους αδύναμους δανειολήπτες.

Η επικοινωνιακή διαχείριση ενός τόσο κρίσιμου κοινωνικού ζητήματος, δεν αλλάζει τα δραματικά δεδομένα για χιλιάδες συμπολίτες μας.

Η κυβέρνηση δε διαθέτει σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων συμπολιτών μας μετά την Πρωτομαγιά, ούτε πρόταση για την προστασία των δανειοληπτών έναντι των υπέρογκων απαιτήσεων που εγείρονται από τις εταιρίες διαχείρισης.

Το Κίνημα Αλλαγής είχε προειδοποιήσει έγκαιρα (ή πριν 4 μήνες) για την αποτυχία της πλατφόρμας, τις επιθετικές διαθέσεις των funds και τον κίνδυνο μαζικών πλειστηριασμών σπιτιών πραγματικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Προτείναμε συγκεκριμένες λύσεις και επιδιώκουμε κοινωνικά δίκαιες λύσεις, πριν οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις.

Γιατί πάνω από την ‘’αποφυγή ζημίας των τραπεζών’’ για εμάς παραμένει προτεραιότητα η αποφυγή ζημίας των πολιτών.

Back To Top