Skip to content

Στη Θράκη υπάρχουν μόνο Έλληνες πολίτες, τους οποίους δεν διαχωρίζουμε σε χριστιανούς και μουσουλμάνους

Στη Θράκη υπάρχουν μόνο Έλληνες πολίτες, τους οποίους δεν διαχωρίζουμε σε χριστιανούς και μουσουλμάνους. Η περιοχή έχει ανάγκη απο οικονομική ανάπτυξη και παιδεία, στο πρότυπο των καταλυτικών δράσεων που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ στην περιοχή.
1) Από το 1995 που ψηφίστηκε η είσοδος μουσουλμάνων μαθητών στα ΑΕΙ επί Ανδρέα Παπανδρέου με υπ. Παιδείας τον Γιώργο Παπανδρέου, εξακολουθεί να είναι το σημαντικότερο μέτρο για την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία.
2)Το ΠΑΣΟΚ κατάργησε το 1994 με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου και υπ. Εθνικής Άμυνας το Γεράσιμο Αρσένη, το τελευταίο εσωτερικό σύνορο και άνοιξε το δρόμο στους κατοίκους της ορεινής περιοχής ώστε να επικοινωνούν ελεύθερα.
3) Το ΠΑΣΟΚ προώθησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων, το πρόγραμμα Φραγκουδάκη – Δραγώνα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη παρέμβαση στην μειονοτική εκπαίδευση.
4)Το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργό Εθνικής Οικονομίας τον Γιώργο Γεννηματά ενέταξε τα δάνεια των επιχειρήσεων της Θράκης υπό την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, για να διασωθεί η επιχειρηματικότητα της περιοχής.
5)Επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου εκσυγχρονίστηκε το θεσμικό πλαίσιο της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Back To Top