Skip to content

Πρόγραμμα σταθερότητας, ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας

Την πίστη του για ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση των ρυθμών για την σταθεροποίηση της εθνικής οικονομίας εξέφρασε με δηλώσεις του ο βουλευτής του Νομού μας, Μιχάλης Κατρίνης, μετά την προχθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης για ολοκλήρωση όλου του προγράμματός σταθερότητας για ριζικές και δίκαιες ανατροπές στα αμέσως 3 επόμενα χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που θα αποτυπωθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της χώρας θα είναι τριετής, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, στο τέλος του 2012, καθώς αυτό κρίνεται σκόπιμο και επιβεβλημένο για να εξέλθει η χώρα από την αβεβαιότητα και την κρίση, στην οποία είχε περιέλθει κατά το παρελθόν.

Αυτό σημαίνει, ότι μέσα σε τρία χρόνια, οι αλλαγές θα έχουν ολοκληρωθεί και ο πολίτης θα τις δει άμεσα, προς όφελος του ιδίου, της οικογένειάς του, καθώς μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειές ήταν χωρίς αντίκρισμα λόγω του ανεξέλεγκτου και αδηφάγου ελλείμματος.

Αυτό που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας είναι ότι για να έχουμε μια πιο ισχυρή οικονομία και υψηλότερο εισόδημα για όλους τους Έλληνες πολίτες είναι επιτακτική ανάγκη να εξυγιάνουμε τα δημοσιονομικά μας.

Είναι παρεπόμενο ότι οι αλλαγές αυτές μπορεί να αδικήσουν, να επιβαρύνουν ή ακόμη και να ξεβολέψουν κάποιες κοινωνικές ομάδες αλλά είναι κάτι που πραγματικά πρέπει να γίνει και στόχος μας είναι να πραγματοποιηθούν με τον πλέον δικαιότερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Γι’ αυτό- σχολιάζει ο κ. Κατρίνης- το Πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της χώρας, που θα καταθέσουμε για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα εμπεριέχει όλο το πρόγραμμα των ριζικών ανατροπών που πρέπει να γίνουν στο Κράτος, στα φορολογικά, στον τρόπο που συντάσσεται ο Προϋπολογισμός, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προκειμένου να βγει η χώρα μας μόνιμα, από το αδιέξοδο.

Για να μπορέσει να αναπνεύσει ο Έλληνας πολίτης, να δει με σιγουριά και ελπίδα το μέλλον το δικό του και της οικογένειας του, να δει ότι οι κόποι του βρίσκουν ανταπόκριση, έχουν αντίκρισμα και έχει να κάνει με ένα κράτος, το οποίο σέβεται το βιος και τις προσπάθειές του.

Το επίκεντρο του Προγράμματός μας είναι ο πολίτης. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια πρέπει να τονώσουμε την αγορά και να ενισχύσουμε τις επενδύσεις προκειμένου να αισθανθεί ο πολίτης ασφαλής. Ο στόχος αυτός της Κυβέρνησης θα επιτευχθεί όταν θα υπάρχει η δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται και, ταυτόχρονα, η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου καθώς και η αναθέρμανση της οικονομίας. Αυτά τα δύο πάνε μαζί.

Δεν υπάρχουν μόνο «σκληρά» μέτρα.

Υπάρχουν μέτρα αναγκαία, δίκαια, που βοηθούν τον πολίτη, καθώς είναι δίκαιο να γίνει γρήγορα η δημοσιονομική προσαρμογή, να βγούμε από το καθεστώς επιτήρησης και να μπορέσουμε να ανοίξουμε μια νέα σελίδα για τη χώρα. Το κάνουμε με επίκεντρο πάντοτε τον πολίτη, το εισόδημά του, την παραγωγική δυνατότητα της χώρας.

 

Δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες: Πρωινή, Πρώτη

Back To Top