Skip to content

Επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να χορηγηθούν άμεσα οι εξισωτικές αποζημιώσεις του ’08 & ’09

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία διακατέχει πολλούς αγρότες- καλλιεργητές του Νομού μας λόγω καθυστέρησης καταβολής των εξισωτικών αποζημιώσεων, οι οποίες έχουν καθυστερήσει να δοθούν από αδράνεια της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, πολλοί αγρότες του Νομού μας την τελευταία εβδομάδα λαμβάνουν τις εξισωτικές από το έτος 2008 ενώ για αυτές του 2009 δεν έχουν δοθεί ούτε οι ταμειακές διευκολύνσεις ακόμη.

Αλλά και οι αποζημιώσεις του 2008 πολλές φορές είναι ανύπαρκτες, καθώς συμψηφίζονται με τις διευκολύνσεις και άλλες χρεώσεις των αγροτών.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι αγρότες και παραγωγοί μας να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση με τα χρέη να τρέχουν σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία, εν μέσω ύφεσης και οικονομικής κρίσης κατά την οποία οι αγρότες της Ηλείας προσπαθούν με κόπο να ανασυστήσουν το φυτικό τους κεφάλαιο και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν τόσο οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 όσο και οι τελευταίοι σεισμοί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κα ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Πότε θα δοθούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις του 2008 και 2009 στους παραγωγούς του Νομού μας.

2. Γιατί παρατηρείται αυτή η τραγική καθυστέρηση στις πληρωμές και η οποία επιτείνει το οικονομικό πρόβλημα των αγροτών μας.

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 26

Back To Top