Skip to content

‘’Νέα μέτρα χωρίς αντίκρισμα’’ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση επιμένει σε ανεφάρμοστες εξαγγελίες όπως οι σημερινές, ενώ υπεραμύνεται του σχεδίου «ακορντεόν», που βάσει στοιχείων έχει αποτύχει σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο.

Ενώ ο εμπορικός κόσμος καταστρέφεται συστηματικά και η ανεργία καλπάζει σε ανησυχητικά επίπεδα.

Ενώ τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων είναι τουλάχιστον ελλιπή.

Ενώ τα κρούσματα αυξάνονται παρά τις διαβεβαιώσεις για μείωση, από τις συνεχείς-δήθεν-αυστηροποιήσεις των μέτρων.

Εν τέλει, αυτό που παρακολουθούμε είναι:

-Ουρές μέσα και έξω από τα super market, κυρίως λόγω του ωραρίου λειτουργίας το Σάββατο και παρά τις συστάσεις των ειδικών που μιλούν για ουσιαστική διεύρυνση ωραρίου, λόγω του συνωστισμού που προκαλείται. Τελικά η «μαγική» λύση δόθηκε σήμερα με την επέκταση κατά μια ολόκληρη ώρα !

-Πορείες διαμαρτυρίας με χιλιάδες διαδηλωτές ο ένας πάνω στον άλλο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα ανακοινώθηκαν πάλι αυστηρές συστάσεις!

-Χαλαρό, ή μάλλον  σχεδόν ανύπαρκτο, lockdown στις περισσότερες περιοχές, με αποτέλεσμα την έκρηξη της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα: Λάρισα +66%, Βόλος +218%, Ηράκλειο +199%, Χανιά +154%, Ρέθυμνο +337%.

-Πανηγυρίζοντες, στα ΜΜΕ και social media, υπουργούς και βουλευτές για τον χαμηλό αριθμό νεκρών στη χώρα μας. Και ξαφνικά, μετά από λίγο έκρηξη κρουσμάτων και νέα μέτρα…

-Υπουργούς που ‘’βλέπουν’’ άμεσα άνοιγμα τη αγοράς λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση 2500 νέων κρουσμάτων, είτε γιατί δεν ξέρουν τι γίνεται ή γιατί ψαρεύουν σε θολά νερά.

-Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα και κατά παραγγελία.

-Διοργανωτές «κορονοπάρτυ» να δίνουν συνεντεύξεις ανενόχλητοι στα κανάλια και να γίνονται viral στα social media.

-Εκκλήσεις νοσοκομειακών ιατρών για νέες κλίνες ΜΕΘ και κλίνες covid, εδώ και μήνες, χωρίς δυστυχώς κανένα αντίκρισμα.

Τα παραπάνω αποτελούν απλή αποτύπωση της πραγματικότητας, όπως τη βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες πολίτες. Δεν αποτελούν αντιπολιτευτικό λόγο. Η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας οφείλει να τα αντιμετωπίσει και όχι να δίνει απλά οδηγίες για τη χρήση του «κωδικού 6» και να παραδίδει μαθήματα ατομικής ευθύνης.

Σε αντίθετη περίπτωση οι εξαγγελίες θα παραμείνουν… εξαγγελίες και σε μερικές εβδομάδες θα συζητάμε πάλι για νέα αυστηροποίηση των μέτρων.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει ζητήσει εδώ και ένα μήνα να γίνει η σχετική συζήτηση στη Βουλή, διαβλέποντας τον εκτροχιασμό της υγείας και της οικονομίας.

Έχουμε καταθέσει προτάσεις για Εθνικό σχέδιο, με στοχευμένα μέτρα για την υγεία, την κοινωνία και τις επιχειρήσεις.

Επιτέλους η κυβέρνηση να σταματήσει να δρα εγωϊστικά και μικροπολιτικά.

ΥΓ: Οι προηγούμενες εξαγγελίες για αυστηρό lockdown συνοδεύτηκαν, την ίδια ημέρα, από την πανηγυρική καταπάτησή τους από τον Πρωθυπουργό και τη συνοδεία του στην Ικαρία.

Eleni Padazopoulou

Back To Top