Skip to content

Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους αγρότες στην τύχη τους-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στον Real fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου

 

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στα αιτήματά τους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε:

 

Δυστυχώς, υπάρχει μία δύσκολη πραγματικότητα που αφορά εδώ και πολύ καιρό χιλιάδες γεωργούς και κτηνοτρόφους, την οποία η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να χειρίζεται με επικοινωνιακό τρόπο. Θα πρέπει, όμως, ο πρωθυπουργός να γνωρίζει, ότι κάποια στιγμή κλείνει ο κύκλος της επικοινωνίας και ανοίγει ο σκληρός κύκλος της πραγματικότητας που αφορά στην καθημερινότητα των αγροτών.

Οι αγρότες δικαίως θεωρούν ότι έχουν εγκαταλειφθεί.  Έχουν ακούσει πάρα πολλά από την κυβέρνηση για τη στήριξή τους, όπως για τις έγκαιρες αποζημιώσεις και την επιστροφή του ΦΠΑ στο πετρέλαιο. Είδαν, όμως, πετσοκομμένες ενισχύσεις, μειωμένες αποζημιώσεις, ακούν για 35% οριζόντια περικοπή αποζημιώσεων από ΕΛΓΑ, την στιγμή που οι τιμές στις οποίες πουλάει ο παραγωγός δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος παραγωγής.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά ως χώρα και με την παραγωγική ανασυγκρότηση και τον πρωτογενή τομέα, ειδικά μετά από τα ζητήματα που έφερε στην επιφάνεια η πανδημία, με τις ελλείψεις στη διατροφική αλυσίδα και την ανάγκη επιστιστικής επάρκειας της χώρας.

 

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για τις καταλήψεις στις πανεπιστημιακές σχολές τόνισε:

 

Πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκουν να οξύνουν το δημόσιο διάλογο για θέματα παιδείας, ώστε να   προκαλέσουν την αντίδραση και τη δημιουργία μετώπου με εκπροσώπους των φοιτητών. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαθεί η εξεταστική περίοδος, ούτε να οδηγηθούμε σε πολύμηνες καταλήψεις και παράλυση του δημόσιου πανεπιστημίου, το οποίο θα πρέπει να θωρακιστεί και να ενισχυθεί, την ώρα που η κυβέρνηση το έχει αφήσει στην τύχη του.

Το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι τα δημόσια πανεπιστήμια να γίνουν ακόμη καλύτερα, αλλά αυτό προϋποθέτει μία κυβέρνηση  που πιστεύει στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Το ΠΑΣΟΚ έχει στο πρόγραμμά του εδώ και πολλά χρόνια τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια- όχι τα ιδιωτικά-αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση την ταυτόχρονη ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου.

 

Όσον αφορά στην προμήθεια των F-35 και την πώληση των F-16 από την Αμερική στην Τουρκία:

 

Θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει τις αμυντικές συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, με προμήθεια οπλικών συστημάτων που είναι αναγκαία για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων.

Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που η χώρα μας προμηθεύεται τα εξελιγμένα F-35, δείχνοντας ότι  οι ένοπλες δυνάμεις μας ανανεώνονται, εκσυγχρονίζονται και γίνονται πολύ πιο ανταγωνιστικές.

Ο πρωθυπουργός, βέβαια, είχε καλλιεργήσει εντυπώσεις μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο, ότι με την διπλωματική του πολιτική θα αποτραπεί το ενδεχόμενο πώλησης F-16 στην Τουρκία, κάτι που επανέλαβε σε τηλεοπτική του συνέντευξη μετά τις εκλογές.

Επιπλέον, πρέπει να υπενθυμίζουμε και στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, ότι η Τουρκία που επιβραβεύεται είναι η χώρα που δεν έχει εφαρμόσει τις κυρώσεις στην Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία, η χώρα που απειλεί ευθέως ένα κράτος-μέλος της συμμαχίας όπως η Ελλάδα και η χώρα που κατέχει παράνομα έδαφος της Κύπρου.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top