Skip to content

Οι ευθύνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη συγκάλυψη του, έχουν ονοματεπώνυμο-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μιχάλη Κατρίνη στα Παραπολιτικά FM και στη Νίκη Λυμπεράκη

Για την υπόθεση της παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ Νίκου Ανδρουλάκη είπε:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που ήταν και ο στόχος της παρακολούθησης, ήταν τελικά το μόνο πολιτικό πρόσωπο το οποίο κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή. Μια επιτροπή η οποία και θα έπρεπευπό κανονικές συνθήκες να καλέσει όχι μόνο πολιτικά πρόσωπα,αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες που θα έριχναν πραγματικά άπλετο φως στην υπόθεση.

Η συγκεκριμένη εξεταστική επιτροπή, δυστυχώς, ήταν πολύ κατώτερη του αναμενόμενου.

Κι ας περίμενε όλος ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί για το ποιοι ήταν αυτοί που οργάνωσαν και υλοποίησαν το νοσηρό σχέδιο παρακολούθησης και εγκλωβισμού πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων.

Η σκιά, ωστόσο, παραμένει.

Και ο ελληνικός λαός γνωρίζει, ποιοι φέρουν την ευθύνη, από τη στιγμή που η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Κανείς δεν ξέρει ποιο άλλο πολιτικό ή δημόσιο πρόσωπο παρακολουθούνταν στη χώρα, επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζουμε τον αγώνα της διαφάνειας για όλους τους πολίτες, γιατί είναι ένας αγώνας ο οποίος δεν αποτελεί μόνοπροσωπική υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, ούτε του ΠΑΣΟΚ και των χιλιάδων μελών του κόμματος.

Η συνέχιση του αγώνα για διαφάνεια είναι υπόθεσηόλων των πολιτών.

Γι αυτό εμείς δεν συναινούμε βολικά σε αυτό που θέλει η κυβέρνηση – δηλαδή να κλείσει άρον άρον αυτή η νοσηρή υπόθεση, που σημειωτέον εκθέτει την χώρα διεθνώς, την στιγμή που κάποιοι προσπαθούσαν επίμονα να μας πείσουν ότι όλα αυτά αποτελούν«κανονικότητα» και ότι τάχα δεν έγινε και τίποτα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεχίζει να διεξάγει έρευνες, καλώντας όλους όσοι έχουν πέσει θύματαπαρακολουθήσεων ή εγκατάστασης παράνομού λογισμικού, εξαιτίας της έκτασης που το ζήτημα έχειλάβει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με επίκεντρο βεβαίως την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις και κατά πόσο επηρεάζει το θέμα των υποκλοπών  ο επικεφαλής της Κ.Ο. δήλωσε:

Εμάς μας απασχολεί πάνω από όλα, να χυθεί άπλετο φως σε ένα ουσιώδες ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών.

Κατανοούμε ότι αυτή τη στιγμή οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα, με την ακρίβεια, με τις τιμές της ενέργειας και τα εξαιρετικά σοβαρά θέματα επιβίωσης γενικότερα.

Όμως θεωρώ πως τα θέματα δημοκρατίας, τα θέματα λειτουργίας των θεσμών και του κράτους δικαίου δεν μπορούν μπουν σε αυτήν την  ζυγαριά.

Είναι θέμα αρχής ένα σύγχρονο κράτος το 2022, το οποίο θέλει να λειτουργεί με όρους φιλελεύθερης δημοκρατίας και να αποτελεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, να σέβεται πραγματικά τους θεσμούς, ναυπερασπίζεται την διαφάνεια, και να προασπίζεται την Δημοκρατία.

Εμείς λοιπόν θεωρούμε ότι αυτές οι πρακτικές δεν μας γύρισαν απλώς στο 1990-93 – όπου πάλι είχαμε ανάλογες  καταστάσεις με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό Μητσοτάκη – αλλά μας γύρισαν την δεκαετία του 1960.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε πως:

Tο ΠΑΣΟΚ εξαρχής ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθήσειαυτοδύναμη πορεία και αυτόνομη στρατηγική.

Γιατί αποδεδειγμένα δεν αποτελεί ένα κόμμα διαμαρτυρίαςακόμη και ως έβδομο κόμμα στη Βουλή το 2015 δεν δίσταζε να ψηφίζει νομοσχέδια της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι για να στηρίξει τους κ.κ. Καμμένο και Τσίπρα, αλλά γιατί πολύ απλά έδιναν λύσεις σε ορισμένα -τότε υπαρκτά- προβλήματα και απηχούσαν τις δικές μας απόψεις.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, διαχρονικά, όπου διαφωνεί, αντιπροτείνει. Όπου συμφωνεί με παρρησία ψηφίζει.

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα καλέσει τις υπόλοιπες δυνάμεις να δηλώσουν εάν συμφωνούν ή όχι με τις προτάσεις μας.

Εμείς διαθέτουμε την δική μας πρόταση και περιμένουμε την λαϊκή ετυμηγορία.

Εμείς έχουμε στόχο την αλλαγή υπέρ της κοινωνίας, διαθέτοντας παράλληλα λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες.

Ζητάμε την επιβεβαίωση και τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν έχει κανέναν διακαή πόθο να μπει στην οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει όμως διακαή πόθο να είναι χρήσιμο για την επόμενη ημέρα της χώρας.

Σε σχέση με τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην Πολυτεχνειούπολη ο Μιχάλης Κατρίνης είπε:

Δυστυχώς η εικόνα που είδαμε στην Πολυτεχνειούπολημε επεισόδια, με βία και τραμπουκισμούς, προσβάλουν όλα τα ελληνικά Ανώτατα  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τα οποία -σημειωτέον- έχουν πολύ καλή κατάταξη σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα επεισόδια προσβάλουν την χώρα και μας προσβάλουν ως πολιτικό σύστημα.

Εμείς είχαμε εξαρχής προειδοποιήσει ότι αυτό που η κυβέρνηση θεωρούσε ως λύση και μονόδρομο, ότιδηλαδή θα πατάξει την ανομία στα πανεπιστήμια με την πανεπιστημιακή αστυνομία –μετατρέποντας την σε «σύνθημα» για το πολιτικό της όφελος θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται πως θα επέλυε.

Θα πρέπει συλλογικά να βρούμε μια καλύτερη λύση.

Σίγουρα όμως λύση δεν συνιστά η λύση τηςκυβέρνησης.

Όλα αυτά δε συνιστούν ιδεολογικό ζήτημα, αλλά ζήτημα σεβασμού, αξιοπρέπειας και ασφάλειας. 

   

Back To Top