Skip to content

Αποχαιρετισμός Μιχάλη Κατρίνη στον καθηγητή Άρη Σισσούρα κατά την εξόδιο ακολουθία του.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη κλίνουν το γόνυ με σέβας, αποτίουν φόρο τιμής και αποχαιρετούν με συγκίνηση και σεβασμό τον καθηγητή, τον οραματιστή, τον δημοκράτη Άρη Σισσούρα.

Έναν εξαιρετικό φίλο, συνοδοιπόρο σε πολλούς και κρίσιμους αγώνες, έναν διαπρεπή επιστήμονα, έναν άνθρωπο πρωτοπόρο, που άφησε έντονο το αποτύπωμά του στην πρόοδο της χώρας μας και την ιστορία της παράταξής μας.

Ο Άρης Σισσούρας ήταν ένας πρωτεργάτης της δημόσιας υγείας που αφιέρωσε τη ζωή του στο σχεδιασμό και τη δημιουργία του δημοσίου συστήματος υγείας.

Επιστήμονας με κύρος, που συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας, όντας ένας από τους αρχιτέκτονες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μιας εμβληματικής μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ που άλλαξε τον τρόπο που λαμβάνουμε φροντίδα υγείας στην Ελλάδα.

Εθνικό Σύστημα Υγείας που αποτελεί το ασφαλές καταφύγιο όλων όσοι διαβιούν στη χώρα, ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη ή την οικονομική τους επιφάνεια.

Που παρά τις αδυναμίες και τις ατέλειες του -τις οποίες βίωσε δυστυχώς και ο ίδιος ο καθηγητής Σισούρας- αποτελεί το σημείο αναφοράς για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Συνεργάτης του Παρασκευά Αυγερινού και του Γιώργου Γεννηματά που συνέδεσαν το όνομά τους με την θεμελιώδη αυτή μεταρρύθμιση, με τον στόχο για ποιοτικές, δωρεάν και καθολικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Η αταλάντευτη αφοσίωσή του στο όραμα της προσφοράς υπηρεσιών υγείας με ισότητα και δωρεάν χαρακτήρα, ήταν εκείνη που χαρακτήρισε όλη τη δράση του και τους αγώνες που έδωσε, εμπνεόμενος από έναν υψηλό κώδικα αρχών και αξιών, τις οποίες ποτέ δεν απεμπόλησε.

Με αφοσίωση στο κοινό αγαθό, με ισχυρή θέληση να συμβάλει στη δημιουργία μιας καλύτερης και πιο δίκαιης κοινωνίας.

Ο Άρης Σισσούρας ήταν ένας μοναδικός άνθρωπος, και η απώλειά του αφήνει ένα κενό στην καρδιά όλων μας, ιδιαίτερα όλων όσοι είχαν την ευκαιρία να τον ζήσουν και να απολαύσουν τη φιλία του.

Αφήνει κενό στην επιστημονική κοινότητα, της οποία υπήρξε αναπόσπαστο μέλος για πολλές δεκαετίες, με σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών.

Αφήνει κενό στους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο στήριξε πιστά και τίμησε με τη συμμετοχή του ως υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, δίνοντας το ‘’παρών’’ σε δύσκολες εποχές.

Αφήνει κενό και στους πολυάριθμους φίλους του στον Πύργο και την Ηλεία, την οποία αγαπούσε και επισκεπτόταν τακτικά.

Για όλους όσοι είχαμε την τιμή να τον ζήσουμε, αποτελεί πηγή έμπνευσης και φωτεινό υπόδειγμα επιστήμονα, πολιτικού  και ανθρώπου.

Εμείς η νεότερη γενιά, δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τη μνήμη του ζωντανή, υπηρετώντας τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκε σε ολόκληρη τη ζωή του.

Στην αγαπημένη μας Δώρα – ακλόνητο στήριγμά του μέχρι την τελευταία στιγμή – και τους οικείους του, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας.

Σύντροφε Άρη Σισούρα, σε ευχαριστούμε για τη συνεισφορά σου στην παράταξη και την πατρίδα μας.

Σε ευχαριστούμε γιατί μας έδειξες ότι οι κοινωνικές κατακτήσεις απαιτούν όραμα και βούληση, στοιχεία που αμφότερα εσύ διέθετες

Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Back To Top