Skip to content

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται πολύς θόρυβος χωρίς ουσία – ONE CHANNEL

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου ο βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ., Μιχάλης Κατρίνης, όπου μίλησε για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Κατρίνης μίλησε αρχικά για τον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας πως «και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας επιτίθενται στο ΚΙΝ.ΑΛ. με αφορμή τη στάση του κόμματος ως προς την ψήφο των αποδήμων. Αυτό δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεφύγει απ’ τον μόνιμο στόχο του, ο οποίος είναι να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝ.ΑΛ. για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει και να οικειοποιηθεί όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και την πολιτική του διαδρομή».

Μένοντας στη συζήτηση περί ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κατρίνης συνέχισε λέγοντας πως «η μονοκομματική στρατηγική κάποιων θέλει να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μήτρα όλης της κακής εξέλιξης που είχαμε στην οικονομία».

Στη συνέχεια μίλησε για τη σχέση μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Κυριάκου Μητσοτάκη και το διάλογο που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους δύο πολιτικούς ηγέτες. Παρά την τοποθέτηση των δημοσιογράφων Δημήτρη Μανιάτη και Δημήτρη Χόνδρου περί συναινετικού κλίματος μεταξύ Κίνηματος  Αλλαγής και ΝΔ αναφορικά με την εκλογή του ΠτΔ, ο κ. Κατρίνης υποστήριξε πως το Κίνημα Αλλαγήςέχει ξεκαθαρίσει ποια στάση θα κρατήσει και αυτή αφορά τη στήριξη της υποψηφιότητας που προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο.

Τόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής αναζητά το διάλογο, θέτει, όμως πολιτικές προϋποθέσεις και δεν αλλάζει τη στάση του. Ωστόσο παραδέχτηκε πως «είναι θέμα του Μητσοτάκη αν θα επιλέξει να πάει σε μια ευρύτερη συζήτηση και συνεννόηση ή αν θα πάει όπως πάει μέχρι σήμερα τουλάχιστον στη Βουλή με τα δημοψηφίσματα, με την πλειοψηφία, δηλαδή, των 158, σκληρά και αυστηρά. Τα πρώτα βήματα δείχνουν ότι θέλει να ανοίξει ένα διάλογο», σημείωσε.

Συνέχισε σχολιάζοντας τις 100 μέρες Μητσοτάκη, αλλά και τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, οι οποίες αφορούν τις έξτρα χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια κίνηση ως «απαράδεκτη» και αναρωτήθηκε αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι ενήμερη και αν συμφωνεί, καθώς επίσης και για το αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σκοπεύει να αντιδράσει σε μια τέτοια ενέργεια.

Μίλησε ακόμα για το επίδομα θέρμανσης και τις συντάξεις. Για την έως τώρα θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του δήλωσε πως «γίνεται πολύς θόρυβος χωρίς ανάλογη ουσία» και πρόσθεσε πως «εξαντλείται περισσότερο σε επικοινωνιακό επίπεδο παρά σε ουσιαστικό. Προσπαθεί να δείξει ότι ξαφνικά η Ελλάδα έγινε επενδυτικός παράδεισος και ότι έχει αλλάξει το οικονομικό κλίμα». «Η χώρα χρειάζεται ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης και αναρωτήθηκε εάν η κυβέρνησης της ΝΔ, «η οποία ήταν έτοιμη από καιρό, το έχει αυτό το σχέδιο». Ο κ. Κατρίνης θεωρεί πως παρά τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης, είναι πολύ νωρίς για τον κόσμο να εκφράσει δυσαρέσκεια, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα σε περίοδο χάριτος. Θέλει να πιστεύει ότι «αυτή η κυβέρνηση θα πετύχει πολλά από αυτά που θέλει, αλλά αυτό απαιτεί συνεννόηση και συνέργεια, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει.

 

Back To Top