Skip to content

Είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια των Ηλείων αστυνομικών-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα καθημερινά ζητήματα αλλά και τα διαχρονικά προβλήματα που αφορούν την αστυνόμευση και την προστασία του πολίτη είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης κατά τη συνάντησή του με τον αστυνομικό διευθυντή Ηλείας κ. Σωτηρόπουλο.
Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ενίσχυση της αστυνομικής διεύθυνσης με επιπλέον προσωπικό, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η μετεγκατάσταση υπηρεσιών που θα δώσει τη δυνατότητα στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας να μπορεί να εργάζεται σε ανθρώπινες συνθήκες και να επιτελεί με αποτελεσματικότητα το έργο του.
Επίσης, συζητήθηκαν τα περιστατικά βίας σε μικρές ηλικίες, η συχνότητα περιστατικών κλοπών και ο τρόπος αντιμετώπισής τους, με την ανάγκη να δοθεί έμφαση στο τομέα της πρόληψης του εγκλήματος και κάθε μορφής παραβατικότητας, όπως στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.
Τέλος κοινό τόπο αποτέλεσε η διαπίστωση για την προτεραιότητα και επένδυση στην εκπαίδευση και την επαγγελματική ανάπτυξη του αστυνομικού προσωπικού με την εφαρμογή των βέλτιστων διεθνών πρακτικών, ώστε να μπορεί να χειρίζεται συμβάντα που απαιτούν ειδικές γνώσεις και να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη δράση του.
Μετά από τη συνάντησή του με τον αστυνομικό διευθυντή, ο Ηλείος βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
‘’Εμείς πιστεύουμε ότι η ασφάλεια αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη. Και το δικαίωμα αυτό πρέπει να το εγγυάται και να το διασφαλίζει η πολιτεία.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας με κατάλληλες υποδομές, στελεχωμένες με επαρκές προσωπικό, το οποίο λαμβάνει σύγχρονη εκπαίδευση και εξοπλισμό.
Και φυσικά, αστυνομικοί με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα και όχι εξιλαστήρια θύματα σε κάθε περιστατικό.
Ιδιαίτερα στην Ηλεία, η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί προτεραιότητα.
Και αυτό δεν αφορά μόνο την καταπολέμηση της παραβατικότητας αλλά και την εγγύηση της οδικής ασφάλειας.
Όλα αυτά τα θέματα είχα την ευκαιρία να τα συζητήσω με τον αστυνομικό διευθυντή Ηλείας και να τον διαβεβαιώσω ότι παραμένουμε αρωγοί στο έργο των Ηλείων αστυνομικών. Γιατί ο στόχος της ασφάλειας της πολίτης είναι κοινός για όλους μας.’’

Back To Top