Skip to content

Η ευθύνη της δημοκρατικής παράταξης-ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΝΕΑ

Το πολιτικό τοπίο μετά τα Τέμπη μοιάζει με κινούμενη άμμο. Αυτό δείχνουν τα συμπεράσματαδημοσκόπων και δημοσκοπήσεων, φαίνεται σαν να ανακαλύπτουν μια νέα χώρα με άγνωστους κατοίκους.

Κυβέρνηση βαθιά τραυματισμένη, πολίτες θυμωμένοι και οργισμένοι, θεσμοί καταρρακωμένοι. Είναι ορατή η θραύση των δεσμών εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής, με την κατάσταση να απαιτεί σχέδιο, πρόγραμμα και μακροχρόνιες δράσεις. Το βασανιστικό ερώτημα πίσω απ΄ όλα αυτά νομίζω πως συμπυκνώνεται στο  ‘’τί μπορούμε να περιμένουμε πλέον από την πολιτική, τα κόμματα και τους πολιτικούς’’ ή και στο ‘’πως μπορεί αυτό τοεν τέλειαπάνθρωπο κράτος να εργαστεί για τον πολίτηκαι να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα’’ ‘η και τα δύο μαζί.

Αυτά ακριβώς τα κενά, τα κενά μιας πολιτικήςστρατηγικής απόκρυψης της πραγματικότητας, στα τρένα, τις υποδομές, την υγεία, την εκπαίδευση, την καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά των νέων ανθρώπων που μεγάλωσαν στην κρίση, ήρθε να μεγιστοποιήσει και να διευρύνει χαοτικά η τραγωδίατων Τεμπών που με έναν πολιτικά απαράδεκτο τρόπο μεταφράστηκε σε ‘’θυσία’’, ώστε να αποσειστούν οι προφανείς κυβερνητικές ευθύνες.

Τα Τέμπη ήρθαν να ενοποιήσουν τα διάχυτααιτήματα για αλλαγή και αλλαγές που προϋπήρχανστην κοινωνία, χωρίς όμως να βρίσκουν θέση στην επιφάνεια της δημοσιότητας και της πολιτικής πραγματικότητας, αφού ήταν κρυμμένα στην επικοινωνιακή καταιγίδα του σημερινού συστήματος διακυβέρνησης.

Και ενώ είναι προφανείς οι ευθύνες της συντηρητικής κυβέρνησης για την σημερινή κατάσταση της χώρας, η ευθύνη για την αλλαγή, τοχτίσιμο νέων θεσμών εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, βαραίνει την άλλη πλευρά, την δική μας πλευρά, την πλευρά της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Της δημοκρατικής παράταξης που διαχρονικά έχει την δύναμη να συγκρούεται με το συντηρητικόκατεστημένο και να κινεί την Ελλάδα προς τα εμπρός.

ΑΣΕΠ, ΕΣΥ, οικογενειακό δίκαιο, διαύγεια, μεγάλα έργα υποδομών, έχουν τη σφραγίδα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Οι εκλογές είναι μπροστά μας, ανεξάρτητα από τους προσωπικούς υπολογισμούς του κ.Μητσοτάκη για την ακριβή ημερομηνία.

Τώρα είναι η ώρα για αγώνα και μάχη για την νέα προοδευτική αλλαγή.

To ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με σχέδιο, προτάσεις και όραμα για την ανάταξη της χώρας. Έχει πορευθείσχεδόν 15 χρόνια αλλεπάλληλων κρίσεωνμε υπευθυνότητα και αξιοπιστία, με την ευθύνη για τον λαό και τον τόπο να αποτελεί πάντα το μέτρο της στάσης μας.

Έχει αναγνωρίσει τα λάθη του και έχει αναμετρηθεί με τις γκρίζες σελίδες της ιστορίας του.

Στον πολιτικό χάρτη της χώρας αποτελεί τον εγγυητή της προοδευτικής αλλαγής που χρειάζεται η πατρίδα μας, τόσο  σήμερα, προεκλογικά, όσο και αύριο, μετά τις εκλογές.

Είναι στο χέρι των πολιτών το χτίσιμο μιας μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής δύναμης ανατροπής της σημερινής κρίσης, μιας δύναμης που μπορεί να απαντήσει στην οργή και την ανασφάλεια, μιας δύναμης που θα αναζητήσει την πολιτική λύση για μια  δίκαιη και αποτελεσματική πολιτεία. Αυτή είναι η ευθύνη της δημοκρατικής παράταξης.

Back To Top