Skip to content

Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε σχέδιο ούτε λύσεις για τις αποζημιώσεις των αγροτών, απλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του κ.Κατρίνη για τις αποζημιώσεις των Ηλείων αγροτών σε προϊόντα που έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας, επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ούτε σχέδιο αλλά ούτε και λύσεις.

Τα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε ο Ηλείος βουλευτής ήταν καίρια και ουσιαστικά, αφού αναφέρθηκε:

-Στην ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει και φέτος στην καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς σε καρπούζι και πατάτα, λόγω των πολύ χαμηλών τιμών πώλησης, χαμηλότερων σε σχέση με το 2020.

-Στην άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων  covid της περασμένης χρονιάς ,ενώ ζήτησε να συμπεριληφθούν σε αυτές και όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν δήλωση ΟΣΔΕ, αλλά είχαν καλύψει ασφαλιστικά τις καλλιέργειές τους.

-Στη χορήγηση αποζημιώσεων σε παραγωγούς που οι καλλιέργειες τους υπέστησαν σοβαρή ζημιά, αλλά δεν εντάχθηκαν στις αποζημιώσεις covid του 2020 (κηπευτικά-σαλατικά, εσπεριδοειδή)

– Στην καταβολή αποζημιώσεων για τον παγετό μέσα στον Ιούλιο, όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση (το 40%)

Για μία ακόμα φορά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απέφυγε να δώσει σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις, παραπέμποντας σε κυβερνητικές αποφάσεις στο άδηλο μέλλον.

O Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της Ηλείας, όπως το καρπούζι και η πατάτα, τονίζοντας ότι τα προβλήματα αυτά επιδεινώθηκαν το 2021.

‘’ Η κυβέρνηση είναι ξακάθαρο ότι δεν γνωρίζει αλλά ούτε και ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Οι τιμές στα συγκεκριμένα προϊόντα φέτος πωλούνται σε τιμές χαμηλότερες από ό,τι ήταν πέρυσι, γεγονός που επιβάλλει να έχει ήδη εξεταστεί το ενδεχόμενο αποζημίωσης για τους παραγωγούς ’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ.Μιχάλης Κατρίνης σε δήλωση του επισημαίνει:

‘’ Αυτό που κάνει η κυβέρνηση , εδώ και αρκετό καιρό, είναι να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, μεταθέτοντας πράξεις και αποφάσεις για τις αποζημιώσεις των αγροτών στο μέλλον.

Οι αγρότες όμως δεν αντιμετωπίζουν απλά τις επιπτώσεις της πανδημίας στο εισόδημα τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και χρέη που έχουν δημιουργηθεί από οφειλές στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Τα προβλήματα και οι οφειλές των αγροτών αυξάνονται, ενώ καθυστερούν οι αποζημιώσεις που θα έδιναν μια μικρή ανάσα.

Οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες μου θα είναι συνεχείς, η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Όσο και αν ενοχλούνται κάποιοι, η φωνή των αγροτών της Ηλείας θα ακούγεται δυνατά στη Βουλή.’’

 

Back To Top