Skip to content

Ισχυρό διψήφιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασικά σημεία συνέντευξης του υπ. βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη στον Αθήνα  9,84 FM και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου

 

Για το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε:

 

Τα δύο κόμματα εξουσίας κρίθηκαν και αξιολογήθηκαν σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας των πολιτών, με τον κ. Μητσοτάκη τα τελευταία 4 χρόνια αυτοδύναμο και τον κ. Τσίπρα –κατά τη δική του διακυβέρνηση- παντοδύναμο.

Με αφορμή, όμως, το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, φάνηκε ξεκάθαρα πως το κράτος όχι μόνο δεν άλλαξε ριζικά, αλλά ούτε καν μεταρρυθμίστηκε σε αυτονόητα θέματα.

Θα πρέπει να υπάρξει ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης, ένα νέο αφήγημα, καθώς και αξιόπιστα πρόσωπα για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Στο νέο αυτό μοντέλο, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει καταλυτικό ρόλο, διασφαλίζοντας την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την επιτάχυνση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και παράλληλα να παρέχει εγγυήσεις για την ασφαλή λειτουργία των θεσμών.

Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να μη συμμετέχει στο διχασμό και στην πόλωση των υπολοίπων κομμάτων και να σταθεί δίπλα στους πολίτες, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι οι όροι συμμετοχής σε κυβέρνηση είναι προγραμματικοί, όροι προγραμματικής συμφωνίας και σύγκλισης πάνω σε ζητήματα, όπως τα κόκκινα δάνεια, η ακρίβεια, η κοινωνική κατοικία και η στήριξη του ΕΣΥ.

 

Παράλληλα, ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε χαρακτηριστικά: 

 

Το ΠΑΣΟΚ έχει παρουσιάσει αυτά τα 4 χρόνια μια πολυεπίπεδη, όσο και συγκεκριμένη ατζέντα.

Σε αυτήν την ατζέντα ο λαός θα δώσει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό στις 21 Μαΐου και βάσει αυτής της ατζέντας θα καλέσουμε την επόμενη ημέρα των εκλογών τα κόμματα να δηλώσουν αν συμφωνούν και αν αποδέχονται τις κόκκινες γραμμές μας, προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση στη χώρα.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση στην χώρα ακόμη και από τις πρώτες εκλογές και μάλιστα με προοδευτικό πρόσημο.

 

Σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις και το σενάριο αλλαγής πρωθυπουργού τόνισε: 

 

Το ΠΑΣΟΚ εισπράττει θετικό κλίμα και δημοσκοπικά ανεβαίνει περίπου 50% σε σχέση με το εκλογικό του  ποσοστό του 2019, ενώ την ίδια ώρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν μειώσεις της τάξης του  30% .

Αυτή η αντιστροφή πορείας, καθώς και ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό που εύλογα πιστεύουμε ότι θα λάβουμε, θα είναι αυτά το οποία θα μας επιτρέψουν να επιβάλουμε την ατζέντα μας στις συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Οδεύουμε σε μία νέα εποχή, όπου απαιτούνται  συνεργασίες, αλλά και νέα αξιόπιστα πρόσωπα, τα οποία θα έχουν διάθεση για τομές και ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε πως ό,τι ήταν να προσφέρουν τόσο ο κ. Μητσοτάκης, όσο και ο κ. Τσίπρας το πρόσφεραν, περνώντας μάλιστα κάτω από τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών.

 

Back To Top