Skip to content

Με αφοσίωση θα κάνω το καλύτερο για να ανταποκριθώ σε αυτή την ευθύνη

Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο για την ιδιαίτερα τιμητική πρότασή του.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου βουλευτές για την ομόφωνη έκφραση της εμπιστοσύνης τους.

Με αφοσίωση θα κάνω το καλύτερο για να ανταποκριθώ σε αυτή την ευθύνη.

 

 

Ακολουθεί το κείμενο της τοποθέτησης στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας: 

Θέλω να ευχαριστήσω τον νέο μας Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου και όλους εσάς τους συναδέλφους και συντρόφους για την μεγάλη τιμή που μου κάνετε.

Είμαι πολύ συγκινημένος, αισθάνομαι βαθιά την ευθύνη απέναντι σε όλους σας και σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στις ανάγκες αυτής της μεγάλης αποστολής που μου αναθέσατε.

Πραγματικά σας ευχαριστώ.

Σε αυτά τα 2,5 χρόνια που είμαστε μαζί εδώ στο Κοινοβούλιο είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλά, να συνεργαστούμε εξαιρετικά και να δώσουμε μαζί σημαντικές μάχες για την υπεράσπιση των ιδεών και των αξιών της Παράταξης μας.

Για την υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας, της προστασίας των αδυνάτων, της προόδου της χώρας, υπό την παρουσία της μεγάλης σημερινής απούσας, της συντρόφισσάς μας Φώφης Γεννηματά.

Οι μέρες και οι μήνες που έρχονται  φαίνεται πως θα είναι πυκνοί σε πολιτικά γεγονότα και πολιτικές εξελίξεις.

Πολιτικές εξελίξεις που σπάνια πλέον, όπως όλοι έχουμε καταλάβει, στην εποχή μας, είναι γραμμικές και προβλέψιμες.

Απρόβλεπτα και ασύμμετρα έχουν γίνει τα πολλά και μεγάλα γεγονότα. Αυτά βρίσκουν και το πεδίο τους και την αντανάκλασή τους και μέσα στις μεγάλες μάχες του Κοινοβουλίου.

Πανδημία, οικονομική στενότητα, εθνικές απειλές, παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, είναι μόνο μερικά από αυτά.

Θα ήθελα, λοιπόν, να σας ζητήσω τη συντροφική σας στήριξη, την πολιτική και λειτουργική συμπαράσταση σας αλλά και – να μου επιτρέψετε την έκφραση- την ηθική σας συμπαράσταση.

Γνωρίζουμε τις νέες αισιόδοξες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί από τη συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών στις εσωκομματικές μας διαδικασίες και την εκλογή του νέου μας ηγέτη, του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οφείλουμε όλοι να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα νέα δεδομένα, να διαφυλάξουμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη τόσο τις προσδοκίες όσο και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Και αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να τα μεταφράσουμε ανάλογα και μέσα στο κοινοβούλιο.

Σας ευχαριστώ και πάλι και δεσμεύομαι ότι με αφοσίωση θα κάνω το καλύτερο για να ανταποκριθώ σε αυτή την ευθύνη.

Back To Top