Skip to content

Πολιτική δεν σημαίνει επίδειξη και περιτύλιγμα αλλά προτάσεις, ιδέες και λύσεις-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ POlITICAL

Οι δημοσκοπήσεις χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών που έχει θέσει η ηγεσία. Γιατί συμβαίνει αυτό την ώρα που όπως όλα έδειχναν το ΠΑΣΟΚ είχε “κλειδώσει” δημοσκοπικά την δεύτερη θέση ;

Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δική του δυναμική που περιμένουμε να αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα. Παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις αλλά ταυτόχρονα ανοιγόμαστε και στην κοινωνία.

Είναι δεδομένο ότι κάποιοι δεν θέλουν ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, δεν θέλουν μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και για αυτό κάνουν ότι μπορούν για να συντηρήσουν ένα καχεκτικό πολιτικό σύστημαπου μόνο απογοήτευση και απελπισία δημιουργεί στους πολίτες.

Ο στόχος δεν είναι ένα αριθμητικό αποτέλεσμα που απλά θα δίνει τη δεύτερη θέση. Ο στόχος είναι να αποκτήσει επιτέλους η χώρα ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και μια αξιόπιστη και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Με δεδομένο ότι  στο πεδίο, παράγετε  πολιτική με προτάσεις και παρεμβάσεις γιατί δεν περνάνε στην κοινωνία;  Μήπως τελικά χρειάζεται και η “life style” πολιτική;

Αλίμονο αν αποδεχτούμε ότι πρέπει να αφομοιωθούμε από την αντίληψη της life styleπολιτικής και των παραπολιτικών που επισκιάζουν το περιεχόμενο

Πολιτική δεν σημαίνει επίδειξη και περιτύλιγμα, σημαίνει προτάσεις, ιδέες, λύσεις, συμμετοχή των πολιτών.

Αυτή η αντίληψη της life style πολιτικής, θέλει να μετατρέψει την πολιτική σε μια αποστειρωμένη δραστηριότητα, χωρίς να επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν στη διαμόρφωση και στη λήψη των αποφάσεων, αλλά μόνο να ψηφίζει τις επιλογές που έχουν διαμορφώσει άλλοι για αυτόν, χωρίς αυτόν.

Η πολιτική πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνία, να γίνει υπόθεση των πολιτών. Να ξαναγίνει πεδίο ιδεών, προγραμματικών προτάσεων και αλλαγών.

Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στους πολίτες με ένα σοβαρό και αξιόπιστο πολιτικό λόγο. Είναι η πραγματική αντιπολίτευση που φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και αναδεικνύει την ανεπάρκεια της.

Μέσα σε αντίξοες συνθήκες και χωρίς να έχει δικά του ΜΜΕ, το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει στην κοινωνία, επιδιώκει να συνομιλήσει με κάθε δημοκρατικό πολίτη, να παρουσιάσει μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση που δίνει πραγματική ελπίδα.

Θεωρείτε ότι  το αποτέλεσμα των ευρωκλογών θα είναι και ένα μήνυμα ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων ;

Είναι δεδομένο ότι το αποτέλεσμα μια εκλογικής διαδικασίας έχει μηνύματα και αποδέκτες.

Και σε αυτή την περίπτωση, οι Έλληνες πολίτες έχουν τη δυνατότητα να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αντίθεσης στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αλλά και απέναντι σε φαινόμενα που μας προσβάλλουν όλους και συνιστούν παραβίαση των κανόνων του κράτους δικαίου.

Όταν μια κυβέρνηση αφήνει ανυπεράσπιστους τους πολίτες απέναντι στην ακρίβεια και στην αισχροκέρδεια, όταν υποβαθμίζει το επίπεδο της δημόσιας υγείας και όταν δεν μπορεί να εγγυηθεί το δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί. Πρέπει να πάρει ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας από τους πολίτες.

Μπορεί να συμβιβαστεί ο Έλληνας πολίτης με πρακτικές συγκάλυψης απέναντι σε εγκλήματα όπως αυτό των Τεμπών ή σε σκάνδαλα όπως αυτό των υποκλοπών;

Έχουμε μια ανίκανη και αποτυχημένη κυβέρνηση που για να μείνει στην εξουσία θέλει να υπάρχει απέναντι της μια αδύναμη και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση και παράλληλα θέλει τους πολίτες όχι πρωταγωνιστές, αλλά σε ρόλο κομπάρσου.

Όποιος θέλει να ανατρέψει αυτό το σαθρό σύστημα, έχει επιλογή. Στις 9 Ιουνίου, πρέπει να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση, να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ .

Γιατί η Κυβέρνηση παρά την πίεση που δέχεται διαθέτει τόσο μεγάλες αντοχές ;

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αυτό που θα καταδείξει τις αντοχές της κυβέρνησης.

Στην πραγματικότητα, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία απονομιμοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς την κυβέρνηση.

Είναι δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζεται στη μιντιακή υπεροπλία που διαθέτει. Μέσα από αυτήν προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα και όχι μέσα από πολιτικές που δίνουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, αφού οι περισσότερες επιλογές της έχουν αποτύχει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα μέτρα που έχει λάβει για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που δεν έχουν κανένα πραγματικό αποτέλεσμα για τον καταναλωτή.

Παράλληλα, μέσα από την πόλωση και την οξύτητα, επιδιώκει να δημιουργήσει μια ψευδή και πλασματική εικόνα. Να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα, να πείσει τους πολίτες ότι αυτό που βλέπουν και βιώνουν οι ίδιοι, δεν υπάρχει.

Τι είναι αυτό που περιμένετε από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών ;  

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει και θα συνεχίσει μέχρι τέλους την προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να αποκαλυφθούν αυτοί που έστησαν και συμμετείχαν σε  αυτό το κύκλωμα των παρακολουθήσεων.

Είναι δεδομένη και η στάση και οι προθέσεις τηςκυβέρνησης. Αποκαλύπτονται μέσα από τις μεθοδεύσεις της για την αλλαγή της σύνθεσης των μελών της ΑΔΑΕ αλλά και τις επιθέσεις της προς τον κ.Ράμμο που επιμένει να αναζητά την αλήθεια.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να μην αποκαλυφθούν οι εμφανείς και αφανείς καθοδηγητές αυτού του κυκλώματος που παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, υπουργούς αλλά και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν θα τα καταφέρουν. Δεν θα τους αφήσουμε να δημιουργηθεί μια αίσθηση δυστοπίας και κυνισμού που αντιλαμβάνεται τις υποκλοπές ως κανονικότητα.              

Back To Top