Skip to content

ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ”POLITICAL”

Ποια θα είναι η στρατηγική που θα ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή απέναντι στη Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ;
Η εντολή των χιλιάδων πολιτών, που συμμετείχαν στις εκλογές για την εκλογή νέου Προέδρου ήταν ξεκάθαρη: η αυτόνομη πορεία και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στις πολιτικές εξελίξεις.
Υπάρχουν δημοκρατικοί πολίτες, σκεπτόμενοι και δημιουργικοί Έλληνες πολίτες, νέοι άνθρωποι που δεν θέλουν να εγκλωβιστούν στο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί πλέον μπορούν και να ελπίζουν και να πιστέψουν σε κάτι καλύτερο.
Αυτούς τους προοδευτικούς ανθρώπους θέλουμε να εκφράσουμε και να τους φέρουμε κοντά μας. Και θα το κάνουμε με ξεκάθαρες θέσεις, προγραμματικό λόγο και πραγματική αντιπολίτευση.
Πως κρίνετε τους  κυβερνητικούς χειρισμούς στα πεδία της πανδημίας και της  οικονομίας;
Δε νομίζω να υπάρχει ούτε ένας Έλληνας ή Ελληνίδα, που να πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει επιτύχει στη διαχείριση της πανδημίας και στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.
Όταν η χώρα καταγράφει ρεκόρ θανάτων στην Ευρώπη, αναλογικά με τον πληθυσμό της και η πανδημία είναι εκτός ελέγχου, δεν νομίζω ότι η άσχημη αυτή εικόνα μπορεί να αμφισβητηθεί.
Όταν η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις βασικών ειδών διατροφής και διαβίωσης έχουν μειώσει κατά 13,7% την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί, είναι σαφές ότι οδηγούμαστε σε νέα και μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Γιατί διατυπώνονται συνεχώς επίμονα ερωτήματα αναφορικά με την αυτόνομη πορεία του κόμματος, παρά τις σχετικές απαντήσεις που δίνονται; 
Είναι εύκολη η απάντηση σε αυτό. Φτάνει να δείτε από ποιες πηγές εκπορεύονται αυτά τα δήθεν πολιτικά ερωτήματα, που μας θέλουν είτε παρακολούθημα της Νέας Δημοκρατίας, είτε του ΣΥΡΙΖΑ.
Προέρχονται και από τα δεξιά και από τα αριστερά. Προέρχονται και από τη Νέα Δημοκρατία που θέλει να αποπροσανατολίσει, έχοντας αποτύχει σε βασικούς τομείς αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να καλύψει την πολιτική και αντιπολιτευτική του ένδεια.
Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα αρχίζει και τελειώνει ανάμεσα σε αυτά τα δύο κόμματα.
Αυτό, λοιπόν, δεν ισχύει. Οι πολίτες αξίζουν κάτι καλύτερο: αρχικά μια πραγματική και αξιόπιστη αντιπολίτευση και στη συνέχεια μια αποτελεσματική και προοδευτική κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο.
Θεωρείτε ότι αυτή η χρονιά έχει άρωμα εκλογών ; 
Ότι και αν λέει ο κ. Μητσοτάκης, όσες διαβεβαιώσεις και αν δίνει δημοσίως, είναι δεδομένο ότι στο σχεδιασμό του είναι οι πρόωρες εκλογές.
Για αυτό και βλέπουμε να συντηρεί ο ίδιος το ψευδεπίγραφο δίλημμα «ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ» – αυτό τον συμφέρει. Για αυτό βλέπουμε, επιπλέον, πως ο ορίζοντας των δύσκολων κυβερνητικών αποφάσεων έχει μετατεθεί για τις αρχές του 2023. Για αυτό και βλέπουμε να αναδεικνύονται ζητήματα με «άρωμα» παραπολιτικής, όπως η εκμετάλλευση και ανάδειξη ακραίων συμπεριφορών από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που βέβαια πολλές φορές δίνουν αφορμές για αυτό.
Αυτό που δεν υπολογίζουν ορισμένοι, είναι ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής δεν θα είναι απλά έτοιμο, αλλά θα ανατρέψει το σημερινό χρεοκοπημένο και αποτυχημένο πολιτικό σκηνικό, αποτελώντας τη μόνη ρεαλιστική, όσο και αξιόπιστη, δημοκρατική διέξοδο για τους πολίτες.
Πως αποκωδικοποιείτε το ευνοϊκό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για το κόμμα σας;
Όταν είπαμε ότι η ψυχή του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, πολλοί μας λοιδόρησαν. Και όμως αυτή η τάση που όλοι βλέπουν και καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις με την ενίσχυση των ποσοστών μας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο πόθος και οι ελπίδες των πολιτών για αλλαγή, για κάτι καλύτερο.
Και για όλους εμάς αυτό αποτελεί μια τεράστια ευθύνη. Δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε τις ελπίδες αυτών των ανθρώπων.
Η Νέα Δημοκρατία απέτυχε ως κυβέρνηση, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει ως αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς αποτελεί τον εύκολο αντίπαλο του κ. Μητσοτάκη.
Στην νέα πορεία που έχει ξεκινήσει ποιες είναι οι παγίδες που πρέπει να αποφύγετε; 
Ο Πρόεδρος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά και όλοι μας, έχουμε πλήρη συναίσθηση και αντίληψη της πραγματικότητας και των ευθυνών μας.
Ξέρουμε ότι η στήριξη των πολιτών, που αποτυπώνεται στο γενικότερο πολιτικό κλίμα , δεν συνιστά «λευκή επιταγή».
Τη στήριξη των πολιτών πρέπει να την κερδίζουμε και να την επιβεβαιώνουμε καθημερινά. Με την αξιοπιστία μας, με τις προγραμματικές προτάσεις που καταθέτουμε, με την επανασύνδεση μας με τον πυρήνα των δημοκρατικών πολιτών, καθώς και τους ανθρώπους και τις κοινωνικές ομάδες που η νεοσυντηρητική πολιτική της ΝΔ ωθεί στο περιθώριο.
Και αυτό ακριβώς κάνουμε.
Back To Top