Skip to content

Το τέλος του ψευτοδιλήμματος-ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ”ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ”

Οι ανατιμήσεις σε είδη βασικής διατροφής και διαβίωσης, οδηγούν στη μείωση κατά 13,7% της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Ο πληθωρισμός κινείται για πρώτη φορά κοντά στο 5% και η Ελλάδα έχει την υψηλότερη μέση ετήσια τιμή ρεύματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η αύξηση των τιμών αποδεικνύεται ότι δεν είναι παροδικό φαινόμενο και έχει ήδη διαψεύσει uπουργούς της κυβέρνησης, που διαβεβαίωναν ότι μέχρι τα Χριστούγεννα οι τιμές θα είχαν μειωθεί.

Την ίδια στιγμή, η απώλεια διαχείρισης και ελέγχου της πανδημίας για την οποία υπάρχουν ξεκάθαρες κυβερνητικές ευθύνες, έχουν επιπτώσεις όχι μόνο σε υγειονομικό επίπεδο, αλλά και στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας.

Στην εστίαση καταγράφηκαν ακυρώσεις ρεκόρ, μέχρι και 80%, για τις ημέρες των εορτών, το λιανεμπόριο – ειδικότερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις – είδε πτώση τζίρου μέχρι και 40% σε σχέση με το ήδη καταστροφικό 2021.

Όλα αυτά τα στοιχεία δεν αποτελούν απλώς νούμερα. Πίσω από τα νούμερα υπάρχουν ανθρώπινες ζωές. Άνθρωποι που θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, άνθρωποι που θα χάσουν τη δουλειά τους, άνθρωποι που αδυνατούν πλέον να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής αφού οι ανατιμήσεις και ο πληθωρισμός «ροκανίζουν» το εισόδημα τους.

Η κυβέρνηση είτε θα παρακολουθεί αυτό το κλίμα δυστοπίας να καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων, είτε θα ανακοινώνει άλλοτε ελλιπή κι άλλοτε αλληλοσυγκρουόμενα μέτρα.

Οι ίδιοι οι υπουργοί της, όταν δεν αλληλοσυγχαίρονται για τις επιδόσεις τους στην διαχείριση της πανδημίας,  συνήθως αλληλοαναιρούνται όπως στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, με τον ένα υπουργό να αφήνει το ενδεχόμενο ανοιχτό και τον άλλο να το διαψεύδει (!).

Παρότι η συγκυρία απαιτεί μια συγκροτημένη κυβέρνηση για να στηρίξει με ουσιαστικά μέτρα τη κοινωνία, να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πολίτες, λαμβάνοντας αποτελεσματικά μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας, δυστυχώς, έχουμε μια κυβέρνηση που αναζητεί σωσίβιο στην παραπολιτική και στη μικροπολιτική.

Και βέβαια στην κυβέρνηση, πρόθυμα, προσφέρει «σωσίβιο» και μια αξιωματική αντιπολίτευση που χαρακτηρίζεται από αναξιοπιστία, εξαιτίας της αμετροέπειας και των ακραίων συμπεριφορών που επιδεικνύουν αρκετά από τα  στελέχη της.

Γι’ αυτό και στο σχεδιασμό του πρωθυπουργού είναι να στήσει κάλπες με την πρώτη ευκαιρία, παρότι περί άλλων διατείνεται, και να εγκλωβίσει τους πολίτες στο ψευδές δίλημμα «ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ».

Ένα δίλημμα, βέβαια, που έχει ξεπεραστεί από την πραγματικότητα, αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι αξίζουν κάτι καλύτερο.

Η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη κυβέρνηση, όπως χρειάζεται και μια αξιόπιστη, δυναμική και προγραμματική αντιπολίτευση.

Το Κίνημα Αλλαγής και θέλει και μπορεί να γίνει αυτή η αξιόπιστη, δυναμική, προγραμματική και κυρίως πραγματική αντιπολίτευση, που έχει ανάγκη η χώρα.

Και αυτό δεν θα είναι απλά μια νέα αρχή. Θα είναι η αρχή του τέλους για το σημερινό ξεπερασμένο και αποτυχημένο πολιτικό σκηνικό, που πλέον δεν εμπνέει ελπίδα και εμπιστοσύνη σε κανένα.

Back To Top