Skip to content

Μιχάλης Κατρίνης: Πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να ενημερώσει τους πολίτες της Ηλείας για τις δομές μεταναστών που θέλει να φτιάξει;

Σε σχέση με τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την πλευρά της κυβέρνησης και τους σχεδιασμούς που αφορούν την Ηλεία, ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προφανώς θεωρεί τη διαχείριση του μεταναστευτικού ως εσωτερικό ζήτημα της Νέας Δημοκρατίας, για αυτό και διαβουλεύεται μόνο με τους κυβερνητικούς βουλευτές στο Μαξίμου αποκλείοντας τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η Νέα Δημοκρατία, τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως κυβέρνηση, δεν είχε και δεν έχει σχέδιο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Απλά δημιουργεί νέες Μόριες σε όλη την Ελλάδα, αποδέχεται τον εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας.

Η χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου περιλάμβανε και δομές που θα δημιουργηθούν στην Ηλεία και συγκεκριμένα στο Επιτάλιο. Ένας νομός που ήδη φιλοξενεί πρόσφυγες στο L.M. στη Μυρσίνη και τη μαθητική εστία της Φιλοθέης, σε αντίθεση με όμορους νομούς.

Να θυμίσω, βέβαια, ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει έντονο και εκφρασμένο ενδιαφέρον για τη λειτουργία σημαντικής τουριστικής επένδυσης.

Επένδυσης που είχε ενταχθεί και ανακοινωθεί στις 10 μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις της χώρας το 2014.

Επένδυσης που προβλέπει τη δημιουργία μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων με ταυτόχρονη χρήση γηπέδων γκολφ και η οποία θα αναμόρφωνε τη φυσιογνωμία της περιοχής με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία.

.

Η κυβέρνηση, με την επιλογή της να δημιουργήσει στην περιοχή του Επιταλίου δομή φιλοξενίας μεταναστών, υπονομεύει αυτή την προοπτική, όπως και την όποια πιθανότητα αναβάθμισης της λειτουργίας του αεροδρομίου, η αλλαγή χρήσης του οποίου έχει ήδη ολοκληρωθεί και επίκειται η αξιοποίησή του από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Το ζήτημα όμως είναι ότι ουδείς γνωρίζει τις τελικές αποφάσεις και τους οριστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Τι είδους δομή θα δημιουργηθεί στο Επιτάλιο και ποιας δυναμικότητας; Θα πρόκειται για κλειστό κέντρο κράτησης ή για δομή στην οποία θα φιλοξενούνται ευπαθή άτομα, μικρά παιδιά και οικογένειες;

Πότε σκοπεύει να ενημερώσει η κυβέρνηση τους πολίτες της Ηλείας

Back To Top