Skip to content

Όλοι μαζί ανοίγουμε την πόρτα στο μέλλον… Στην Ελλάδα των ριζικών αλλαγών και των μεγάλων ανατροπών

Με την προσμονή αλλά και με την ισχυρή πεποίθηση ότι, το 2010 θα είναι μια χρονιά καλύτερη για όλους μας, για την Ελλάδα, για τον Έλληνα πολίτη μπήκε δυναμικά η πρώτη δεκαετία του 2000.

Είναι αλήθεια ότι το 2009 αφήνει την πατρίδα μας σε μία πολύ δύσκολη και κρίσιμη καμπή, καθώς πέρα από τα προβλήματα στα δημόσια οικονομικά μας, τη γενικότερη πορεία της οικονομίας μας, ζήσαμε πάνω από όλα την απαξίωση των πολλών δυνατοτήτων που έχει η πατρίδα μας.

Απαξίωση θεσμών της δημοκρατίας μας, απαξίωση του παραγωγικού μας ιστού, απαξίωση του κοινωνικού κράτους, μα πάνω απ’ όλα βιώσαμε όλοι οι πολίτες την υποβάθμιση στη ζωή μας, στην καθημερινότητα, στην εργασία, στην οικογένειά μας.

Τα προβλήματα αυτά δεν προέκυψαν ξαφνικά, αφού παρά την ομολογουμένως μεγάλη πρόοδο της χώρας μας τις τελευταίες δεκαετίες, λίγες φορές προβληματιστήκαμε και ακόμα λιγότερες επιχειρήσαμε να αντιμετωπίσουμε κατάματα τις μεγάλες παθογένειες και τα διαχρονικά προβλήματα της χώρας μας, τις κατεστημένες αντιλήψεις, οι οποίες μας κρατούσαν πίσω.

Έτσι, με αφορμή τη διεθνή κρίση, ήρθαν στην επιφάνεια προβλήματα δεκαετιών, τα οποία τα τελευταία χρόνια είχαν διογκωθεί και συσσωρευτεί με συνέπειες που αγγίζουν τις ζωές όλων μας.

Σήμερα, λοιπόν, καλούμαστε όλοι μαζί να δώσουμε μία μάχη για να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία, για να κατακτήσουμε και πάλι όλα όσα δικαιούμαστε και μας αξίζουν, να αφήσουμε πίσω το παρελθόν.

Γιατί η πατρίδα μας είναι μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες.

Με απαράμιλλο φυσικό πλούτο και με ένα ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο αν βρεθεί στις κατάλληλες συνθήκες, και το κράτος σταθεί δίπλα του, αρωγός στις πρωτοβουλίες του, αν έχει την προστασία και υποστήριξη που απαιτούν οι καιροί, μπορεί να κάνει θαύματα.

Αυτές τις δυνατότητες που έχουμε όλοι μας, που έχει η χώρα μας, σήμερα οφείλουμε να τις καλλιεργήσουμε.

Και μπορούμε. Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν.

Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε και πάλι τους εαυτούς μας και να το κάνουμε πράξη.

Κάνοντας πράξη στην καθημερινή μας πρακτική τις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας, της αξιοκρατίας.

Της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Βάζοντας με συνέπεια στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας τον πολίτη και τις ανάγκες του.

Η νέα Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δημιουργούμε εκείνες τις συνθήκες που θα  εμπνεύσουν όλους τους Έλληνες, να συμμετάσχουμε ενεργά στην κοινή προσπάθεια, καθώς γνωρίζουμε πλέον ότι ο κόπος μας δεν πρόκειται να πάει χαμένος.

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια τονώνουμε την αγορά και ενισχύουμε τις επενδύσεις προκειμένου να αισθανθεί ο πολίτης ασφαλής. Ο στόχος αυτός της Κυβέρνησης θα επιτευχθεί όταν υπάρξει η δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται και, ταυτόχρονα, η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου καθώς και η αναθέρμανση της οικονομίας. Αυτά τα δύο πάνε μαζί.

Πιστεύω ακράδαντα στις δυνατότητές μας, στις δυνατότητες του κάθε Έλληνα, της κάθε ελληνίδας.

Πιστεύω στην ικανότητα και στα μεγάλα αποθέματα δημιουργικότητας που έχουμε όλοι  μας. Γι’ αυτό είμαι βέβαιος ότι, μαζί ανοίγουμε ένα νέο, ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο κεφάλαιο στο βιβλίο της ιστορίας μας.

Αυτή είναι η ευχή και η παρακαταθήκη για τη νέα χρονιά, η υπόσχεση που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας… ότι μπορούμε και θα είμαστε καλλίτεροι!

Back To Top