Skip to content

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

1. Κύριε Κατρίνη, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές πιστεύετε ότι οι πολίτες ενημερώθηκαν, όπως πρέπει, για να μπορέσουν να επιλέξουν; Κατατέθηκαν πολιτικές προτάσεις; ΄Εγινε διάλογος;

Όχι, δεν έγινε πραγματικός και ουσιαστικός διάλογος με ευθύνη της Ν.Δ και του Σύριζα. Διάλογος δεν μπορεί να υπάρξει όταν υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να απαντήσουν σε ερωτήματα, δεν θέλουν την αντιπαράθεση προτάσεων γιατί θα αποκαλυφθεί ότι δεν έχουν ρεαλιστικές προτάσεις, ότι χαϊδεύουν αυτιά και αγνοούν την πραγματικότητα.

Προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους πολίτες οι μεν με τη στρατηγική του φόβου και της κινδυνολογίας και οι δε με την παροχολογία και το λαϊκισμό.

Όλα αυτά δεν μπορούν να σταθούν σε ένα ουσιαστικό διάλογο, για αυτό και δεν τον ήθελαν. Πιστεύω όμως ότι οι πολίτες έχουν κρίση, αντιλαμβάνονται ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, ότι χρειάζονται βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές που δεν είναι υπόθεση ενός μόνο κόμματος.

2. Το ΠΑΣΟΚ δίνει μια δύσκολη μάχη, έχει ως στόχο την τρίτη θέση. Πόσο σημαντική είναι η επίτευξη αυτού του στόχου και ποιος είναι ο εκλογικός στόχος του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία;

Πιστεύω ότι πιο σημαντικό είναι να έχει η Ηλεία ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση την επόμενη μέρα. Ανθρώπους με θέληση και δύναμη, που είναι υπεύθυνοι.

Η δημοκρατική Ηλεία θα στείλει το δικό της μήνυμα, υπάρχουν πολίτες που παραμένουν συνεπείς σε αρχές, αξίες και ιδέες, έχουν κρίση και γνωρίζουν τι διακυβεύεται.

Η επόμενη μέρα για τη χώρα πρέπει να έχει μία εγγύηση σταθερότητας και ασφάλειας για τον πολίτη. Να ενισχυθούν δυνάμεις που έχουν αίσθηση της ευθύνης και μπορούν να επιβάλλουν συνεργασίες, να εγγυηθούν τη συντεταγμένη πορεία της χώρας και την παραμονή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Αλίμονο αν στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών , φτάσουμε στο σημείο η τρίτη διερευνητική εντολή να δοθεί στον υπόδικο κ.Μιχαλολιάκο και στη Χρυσή Αυγή.

Η τρίτη διερευνητική εντολή , η τρίτη θέση στις εκλογές, πρέπει να σηματοδοτεί την απόφαση της χώρας να προχωρήσει μπροστά με συνεργασίες, με σταθερότητα, με σύγκλιση γύρω από ένα εθνικό σχέδιο.

3. Η θητεία σας, ως Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, ήταν αναμφίβολα επιτυχημένη. Δρομολογήθηκε η δημιουργία μονάδας του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο. Εγκαταλείψατε τη θέση του Προέδρου προκειμένου να είστε υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, παραιτηθήκατε πριν οριστικοποιηθεί ότι θα πάμε σε εκλογές. Πόσο εύκολη ήταν αυτή η απόφαση;

Ήταν μια συνειδητή απόφαση. Είχα και έχω ηθικό χρέος απέναντι στους πολίτες της Ηλείας που με στήριξαν και με εμπιστεύθηκαν.

Με μεγαλύτερη ωριμότητα και αποφασιστικότητα θέλω να προσφέρω στον τόπο μου και στους ανθρώπους του. Σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση κανείς δεν μπορεί να κρύβεται στην ασφάλεια ενός δημόσιου αξιώματος ή στην ιδιώτευση.

Πρέπει να δώσει τη μάχη από την πρώτη γραμμή, όσο δύσκολη και αν είναι αυτή.

Στον ΟΚΑΝΑ άφησα ένα έργο για το οποίο είμαι υπερήφανος, ένα έργο χειροπιαστό και με συγκεκριμένη ταυτότητα. Προχώρησα στην οικονομική εξυγίανση, στην επιβολή κανόνων διαφάνειας, τέθηκαν σε λειτουργία νέες μονάδες, δημιουργήθηκαν νέες υποδομές. Δρομολογήθηκε η δημιουργία μονάδας του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο, κάτι που θα δώσει ελπίδα και διέξοδο σε χρήστες και στις οικογένειες τους.

4. Στην πρώτη σας δήλωση, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα σας, στείλατε το μήνυμα ‘’Είμαστε μαζί στα δύσκολα’’. Αυτό το μήνυμα που απευθυνόταν; Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ή στους αναποφάσιστους;

Σε όλους τους πολίτες της Ηλείας, οι δυσκολίες αφορούν όλους τους πολίτες.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν αληθινή ελπίδα και προοπτική. Την αληθινή ελπίδα δεν την δημιουργείς με υποσχέσεις , την κρατάς ζωντανή και της δίνεις προοπτική μόνο με την ευθύνη, με υπεύθυνες πολιτικές προτάσεις και αποφάσεις.

Είναι φυσικό να έχω μια ιδιαίτερη σχέση με αυτούς που με στήριξαν και με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Με όλους αυτούς τους πολίτες που συνεχίζουν να στηρίζουν με συνέπεια το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη.

Σε όλους αυτούς θα ήθελα να στείλω ένα ξεχωριστό μήνυμα. Να τους πω ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι για την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στη χώρα, για τον ιστορικό ηγέτη μας τον Ανδρέα Παπανδρέου που κάποιοι προσπαθούν να τον απαξιώσουν, να ξαναγράψουν την ιστορία όπως τους βολεύει και να τον κατηγορήσουν για τα πάντα.

Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται ούτε διαγράφεται.

5. Σε αυτή την αναμφισβήτητα δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, οι πολίτες της Ηλείας που θα επιλέξουν εσάς, για ποιο λόγο πιστεύετε ότι θα το κάνουν;

Γιατί δεν τους έχω πει και δεν τους λέω ψέματα.

Γιατί έχω αποδείξει ότι έχω ιδέες, προτάσεις και διεκδικώ δυναμικά για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του.

Γιατί η επόμενη μέρα χρειάζεται ανθρώπους με δύναμη και ευθύνη. Και η Ηλεία χρειάζεται ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Back To Top