Skip to content

Μ. Κατρίνης από το Αγρίνιο: «Ζητούμενο ένας σύγχρονος κεντροαριστερός φορέας»

Ο Μιχάλης Κατρίνης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα σε ξενοδοχείο του Αγρινίου, από την Νομαρχιακή του κόμματος, με αφορμή τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις αλλά και την πρόσφατη κινητικότητα που υπάρχει στον χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα.

Στην εκδήλωση την οποία προλόγισε η πρόεδρος της Νομαρχιακής κ. Ακριβή Κούκη, παραβρέθηκαν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημ. Κωνσταντόπουλος, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου Θ. Κουτσουπιάς, ο πρ. δήμαρχος Μεσολογγίου Γ. Αναγνωστόπουλος, ο πρ. αντιπεριφερειάρχης Β. Αντωνόπουλος, πολιτευτές, τοπικά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία του ο κ. Κατρίνης υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση, που όπως χαρακτηριστικά είπε «βυθίζεται καθημερινά στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε. Μια κυβέρνηση που σε δυο μέρες συμπληρώνει έναν χρόνο στην εξουσία και που κατάφερε σε αυτόν χρόνο να καλλιεργήσει και παράλληλα να διαψεύσει τόσο άσχημα όλες αυτές τις προσδοκίες στους πολίτες.»

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στην προσπάθεια και το τίμημα που πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της κρίσης, επικρίνοντας παράλληλα τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη Νέα Δημοκρατία για την στάση τους «με τα Ζάππεια ή τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης», συμπληρώνοντας πως οι πολίτες σιγά – σιγά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται.

Πέρα όμως από την αναδρομή στο παρελθόν ο πολιτικός από την Ηλεία, αναφέρθηκε και στην σημερινή ολιγωρία, όπως είπε, της κυβέρνησης που στοίχισε και στοιχίζει καθημερινά τον ελληνικό λαό.
«Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό περιεχόμενο στην τακτική τους, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μείνουν στην εξουσία και να την επεκτείνουν. Η χώρα βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο. Με τις παλινωδίες τους έφεραν μια δύσκολη συμφωνία που δεν μπορούν να υλοποιήσουν. Επανέρχεται η συζήτηση για Grexit και η κυβέρνηση είναι αδύναμη μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών και παγιδευμένη στις ιδεοληψίες της» είπε ακόμη ο κ. Κατρίνης.

Χαρακτήρισε διαχρονικά την στάση του ΠΑΣΟΚ υπεύθυνη και πραγματικά πατριωτική, παρά το υψηλό τίμημα που πλήρωσε και έκανε ακόμη εκτενή αναφορά στην πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά για την ανασύνταξη του χώρου .

«Επαναφέρουμε την πρόταση μας για ένα μέτωπο ευθύνης που θα καταφέρει να φέρει την ομαλότητα και τη σταθερότητα στη χώρα. Δεν είναι η ώρα για άγονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο μονομάχων και του τεχνητού διπόλου που δυστυχώς για άλλη μια φορά δημιουργείται. Εμείς με ευθύνη θέλουμε αυτή η κατάσταση στασιμότητας και αβεβαιότητας να σταματήσει κα βεβαίως, εδώ από το Αγρίνιο, κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να σταματήσει τις μονομερείς κα εξοντωτικές πολιτικές πρωτοβουλίες της απέναντι στους επαγγελματίες και στους αγρότες, στα εύκολα θύματα. Εμείς από το Αγρίνιο συζητάμε ακόμη, την μετεξέλιξη και διεύρυνση του χώρου μας ώστε να γίνει ένα σύγχρονος κεντροαριστερός φορέας που θα μπορέσει να εκφράσει τις αγωνίες όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κατρίνης.

link: http://www.agriniopress.gr/μ-κατρίνης-από-το-αγρίνιο-ζητούμενο-έ/

Back To Top