Skip to content

Παρέμβαση Μιχάλη Κατρίνη για Κοινωνικό Τουρισμό και καρπουζοπαραγωγούς

Απόλυτα ικανοποιημένος απ’ τις εγγυήσεις που έλαβε από τη Διοίκηση του ΟΓΑ περί της απρόσκοπτης συνέχισης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για τους συνταξιούχους αγρότες, δηλώνει ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, που έλαβε ο κ Μιχάλης Κατρίνης, το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ θα συνεχιστεί κανονικά για το 2011, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αντιμετωπίζει ισότιμα τους συνταξιούχους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, όπως συμβαίνει και με τους δικαιούχους των άλλων Ταμείων.

«Οι ενδιαφερόμενοι, από την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν να επισκέπτονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών των Δήμων τους», σχολίασε ο κ. Μιχάλης Κατρίνης, συμπληρώνοντας ότι από εκεί θα τους παρέχονται οι απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Και νέα παρέμβαση για τους παραγωγούς καρπουζιού

Παράλληλα, ο βουλευτής Ηλείας, κ. Μιχάλης Κατρίνης παρεμβαίνοντας για άλλη μια φορά στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της ενίσχυσης των παραγωγών καρπουζιού, που «έπεσαν θύματα» των χαμηλών τιμών και των υψηλών θερμοκρασιών, μέσα από την λήψη έκτακτων μέτρων ενίσχυσής τους και μέσα από τη διαδικασία των αποζημιώσεων λόγω της καταστροφής του προϊόντος από τις υψηλές θερμοκρασίες.

«Γίνεται αγώνας και σε επίπεδο Ε.Ε. να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης των παραγωγών», δήλωσε ο βουλευτής κ. Μ. Κατρίνης αναφερόμενος στο αίτημα που υποβλήθηκε στο προχθεσινό Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας για την έκτακτη αποζημίωση των παραγωγών καρπουζιού κατά τα πρότυπα των κηπευτικών.

Ο κ. Μ. Κατρίνης, τόνισε για άλλη μια φορά προς την ηγεσία του Υπουργείου, ότι υπάρχουν παραγωγοί που ζημιώθηκαν είτε γιατί δεν διέθεσαν τα προϊόντα τους είτε γιατί αναγκάστηκαν να τα διαθέσουν σε πολύ χαμηλές τιμές, λόγω της κρίσης που προκάλεσε στις αγορές και η εμφάνιση του βακτηρίου e.coli.

Back To Top