Skip to content

‘’Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων στο έλεος του θεού’’ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε μαζί με άλλους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Μιχάλης Κατρίνης , με την οποία αναδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων.

Πρόκειται για τις μοναδικές επιχειρήσεις που ενώ παραμένουν κλειστές, εδώ και ένα χρόνο, η κυβέρνηση δεν έχει θεσπίσει ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Όπως επισημαίνει ο κ.Κατρίνης η μερική απαλλαγή πληρωμής  του ενοικίου δεν αποτελεί ελάφρυνση για τα γυμναστήρια λόγω των μεγάλων έκτασης χώρων και υψηλών ενοικίων ενώ παραμένουν κλειστά

Την ίδια στιγμή κριτήρια επιλεξιμότητας στο πρόγραμμα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τις Περιφέρειες , αποκλείουν τη χρηματοδότησή τους .

‘’ Παρά το γεγονός ότι η άσκηση αποτελεί θωράκιση στην υγεία ενός οργανισμού, τα γυμναστήρια στην Ελλάδα στοχοποιούνται ως χώροι εξάπλωσης του ιού, την ίδια στιγμή που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Europe Active αναδεικνύει το ακριβώς αντίθετο σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες, καταγράφοντας τους μικρότερους δείκτες διασποράς και εξάπλωσης του ιού (με δείκτη θετικότητας 0,85/100.000 επισκέψεις σε διάρκεια 6 μηνών)’’ τονίζει ο Μιχάλης Κατρίνης που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει εκπονήσει κανένα σχέδιο για την επανέναρξη λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων αλλά και για την οικονομική τους ενίσχυση.

‘’ Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων στο έλεος του Θεού. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβιώσει ένας επαγγελματίας που η επιχείρηση του είναι εδώ και ένα χρόνο κλειστή , χωρίς να έχει έσοδα και ουσιαστική οικονομική στήριξη και με τις υποχρεώσεις να τρέχουν.

Η κυβέρνηση οφείλει να διαμορφώσει ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα παρέχει ρευστότητα σε αυτές τις επιχειρήσεις προκειμένου να επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους μαζί βεβαίως με ουσιαστικά κίνητρα και μέτρα στήριξης.

Πρέπει άμεσα να υπάρξουν στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη αυτών των επιχειρήσεων αλλά και ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να ανοίξουν και πάλι με ασφάλεια.’’

Eleni Padazopoulou

Back To Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο