Ξεκάθαρες κουβέντες (πιο ξεκάθαρες δε γίνεται) από τον υποψήφιο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Κατρίνη…
Η κυβέρνηση και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι απομονωμένοι-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στον ANT1 και στην εκπομπή ”ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου
Για τον θάνατο και τον τρόπο ταφής του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:
Ο ελληνικός λαός ψήφισε το 1974 σε δημοψήφισμα και με εμφατικό τρόπο αποφάσισε το τέλος της μοναρχίας στην Ελλάδα. Η απόφασή του αυτή είναι, διαχρονικά, σεβαστή από τους πολίτες και αποδεκτή από την ευρύτατη πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος. Μπορεί όσοι ομνύουν, ακόμη, σε βασιλικά καθεστώτα, να μην θεωρούν τη λαϊκή ετυμηγορία ως την κύρια και αποφασιστική οδό λήψης αποφάσεων, ωστόσο, η δημοκρατία λειτουργεί με αυτούς τους κανόνες και το κεφάλαιο της μοναρχίας έχει κλείσει οριστικά για τη χώρα.
Από την άλλη, έχουμε σειρά κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών που «ψαρεύουν σε θολά νερά», όπως π.χ. ο υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μίλησε για “Βασιλέα Κωνσταντίνο», όπως και αρκετά άλλα στελέχη που πρόσκεινται στην ΝΔ.
Η παράταξη της ΝΔ, παρότι έχει συμβάλλει σημαντικά στην τελική έκβαση του δημοψηφίσματος του 1974, σήμερα, «κλείνει το μάτι» σε ψηφοφόρους που βλέπουν θετικά την αναβίωση του θεσμού της μοναρχίας.
Για τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για τον ρόλο της ΑΔΑΕ στο θέμα των υποκλοπών, ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε:
16 συνταγματολόγοι βγήκαν σήμερα με κοινό τους κείμενο και δήλωσαν ευθαρσώς πως διαφωνούν με την γνωμάτευση του κ. Ντογιάκου και την παρέμβασή του που στοχεύει στο να απαγορεύσει στην ΑΔΑΕ την συνέχιση των ελέγχων που ήδη διεξάγει, σε σχέση με το απόρρητο των επικοινωνιών.
Ο κ. Ντογιάκος υπερέβη κατά πολύ τις αρμοδιότητές του, αφού ουσιαστικά απείλησε την ΑΔΑΕ και τον επικεφαλής της με ποινικές κυρώσεις, επειδή ο κ. Ράμμος επιμένει να διερευνά μια υπόθεση την οποία η κυβέρνηση συσκοτίζει και συγκαλύπτει μεθοδικά.
Και μιλάμε για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ που, αναμφίβολα, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, επιτελώντας στο ακέραιο το ρόλο που του ανέθεσε το Ελληνικό κοινοβούλιο και το Σύνταγμα, τόσο στην εξεταστική επιτροπή όσο και στην πορεία διερεύνησης των υποθέσεων που σχετίζονται με άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Ως εκ τούτου, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πρόταση της κυβέρνησης για την πλήρωση των 3 θέσεων της ΑΔΑΕ την επόμενη εβδομάδα.