Skip to content

Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή ”ΣΗΜΕΡΑ” με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο

 

«Εκφράζω την ανείπωτη θλίψη μου για την απώλεια του υποσμηναγού Τουρούτσικα και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην οικογένεια των ενόπλων δυνάμεων, σήμερα που είναι η τραγική επέτειος των Ιμίων, όπου οι αξιωματικοί Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός έπεσαν υπέρ πατρίδος και για αυτό και αξίζουν κάθε τιμή από την πλευρά όλων μας», επεσήμανε εισαγωγικά ο Μιχάλης Κατρίνης.

 

Για τις επίμαχες δηλώσεις της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσαπανίδου, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

 

Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του δεν αποτελούν θύματα, αλλά τους στόχους αυτής της πρωτοφανούς παρακρατικής λειτουργίας της ΕΥΠ.

Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται, παρά την προσπάθεια ορισμένων να θέσουν διλλήματα στον δρόμο προς τις εκλογές.

Την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, πήραμε μία πρόγευση για το τι θα επακολουθήσει στην προεκλογική περίοδο: επιθέσεις, κιτρινισμός, λασπολογία, «βουτιά» στο παρελθόν και φθηνές ατάκες «εντυπωσιασμού», με συνέπεια να γίνει μια συζήτηση χαμηλού πολιτικού  επιπέδου που δεν αφορά τους πολίτες.

Τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να θυμηθούν ότι χάρη στην καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έμαθε όλη η χώρα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις με το παράνομο λογισμικό Predator, παρότι ακόμη αναμένουμε την πρόοδο των ερευνών από τη δικαιοσύνη.

Δυστυχώς, τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ λασπομαχούν προεκλογικά και αφήνουν «διαρροές» που δεν έχουν καμία αξιοπιστία.

Θυμίζω ότι και η κυβέρνηση, αρχικά, είχε αφήσει να εννοηθεί –με διαρροές- ότι οι παρακολουθήσεις του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη ζητήθηκαν κατόπιν αιτημάτων τρίτων χωρών, κάτι που οι συγκεκριμένες χώρες διέψευσαν κατηγορηματικά.

Έτσι και τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δια της κ. Τσαπανίδου κάνει μια προσπάθεια να μην αφήσει μόνη τη ΝΔ σε αυτήν τη ιδιότυπη λασπομαχία και την φτηνή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Εμείς περιμένουμε και απαιτούμε, μέχρι τις εκλογές, να χυθεί άπλετο φως στη δυσώδη αυτή υπόθεση.

Παρά την προσπάθεια πόλωσης το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ότι θα ακολουθήσει αυτόνομη στρατηγική, θα θέτει ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και θα αντιστέκεται στον καθημερινό «κιτρινισμό» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ελληνικός λαός, το βράδυ των εκλογών, με την επιλογή του, θα καθορίσει τις εξελίξεις.

Όσο μεγαλύτερο ποσοστό πάρει το ΠΑΣΟΚ, τόσο αυξάνονται τα εχέγγυα για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας.

Η σταθερότητα της χώρας δεν περνάει ούτε μέσα από την παραμονή του κ. Μητσοτάκη στην θέση του πρωθυπουργού, ούτε μέσα από την επιστροφή του κ. Τσίπρα στη θέση του πρωθυπουργού.

Εάν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν έμπρακτα την πολιτική σταθερότητα, ιδίως, την ώρα που η χώρα δεν μπορεί να μπει σε νέες οικονομικές και γεωπολιτικές περιπέτειες, θα το δείξουν το βράδυ των εκλογών.

Η πολιτική σταθερότητα της χώρας δεν  περνάει μέσα από τη ματαιοδοξία ούτε του κ. Μητσοτάκη, ούτε του κ. Τσίπρα, αλλά αντίθετα προϋποθέτει συγκλίσεις, συζητήσεις και υποχωρήσεις.

 

 

 

Back To Top