Skip to content

Έντονη η ανασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασικά  σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού  εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος  Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στην ΕΡΤ και στην εκπομπή ”Συνδέσεις” με την Νίνα Κασιμάτη 

 

Σε σχέση με το αίσθημα ανασφάλειας που βιώνουν σήμερα οι πολίτες από την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού, τις επιλογές και τις παραλείψεις της κυβέρνησης δήλωσε:

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στις δημοσκοπήσεις εκφράζεται με δυσαρέσκεια σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση του κράτους στις φυσικές καταστροφές και τις επιπτώσεις που έχουν στην καθημερινότητά τους.

Τους τελευταίους τρεις μήνες δεν μιλάμε απλώς για ολιγωρία, αλλά για ξεγύμνωμα του κρατικού μηχανισμού, απέναντι στις φωτιές και στις πλημμύρες.

Αυτά που συνέβησαν αυξάνουν και γενικεύουν το αίσθημα ανασφάλειας.

Ανασφάλεια όταν οι Κροάτες χούλιγκανς διασχίζουν την χώρα σε ραντεβού θανάτου και η αστυνομία απλώς τους παρακολουθεί.

Ανασφάλεια λόγω της ακρίβειας, που εδώ και καιρό έχει μετατραπεί σε αισχροκέρδεια και η κυβέρνηση απλά την παρακολουθεί, ενώ οι πολίτες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Ανασφάλεια στην δημόσια υγεία, όταν το μόνο που να παρουσιάσει η κυβέρνηση είναι  τα παχιά λόγια του Πρωθυπουργού και οι προεκλογικές επικοινωνιακές εξαγγελίες.

Ανασφάλεια όταν υποδομές, όπως οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, έχουν μείνει αναξιοποίητες κι έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε το 2021 ότι το ΟΑΚΑ είναι εμβληματικό και θα το κάνουμε την Ακρόπολη του αθλητισμού. Το 2023, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.

Ανασφάλεια όσον αφορά την απουσία στήριξης αδύναμων κοινωνικών ομάδων, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι χρειάζονται σε μόνιμη βάση το ΕΚΑΣ, όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Ανασφάλεια για τους νέους ανθρώπους, όταν μόνο 3000 αιτήσεις έχουν εγκριθεί για την αγορά κατοικίας για ένα ζήτημα για το οποίο εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για  περισσότερους δικαιούχους.

Ανασφάλεια όταν η κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα εξωτερικής πολιτικής σαν ιδιωτική της υπόθεση. Όταν υπάρχει διάλογος με την Τουρκία,  χωρίς να γνωρίζουμε το περιεχόμενό του, ούτε και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ γνωρίζουμε τις ανιστόρητες τουρκικές θέσεις και διεκδικήσεις.

Όλα αυτά δημιουργούν δικαιολογημένα μία ανασφάλεια και αυτό αποτυπώνεται στο μεγάλο ποσοστό  δυσαρέσκειας των πολιτών,  στο πρώτο, μόλις, τρίμηνο της νέας κυβερνητικής θητείας

 

Σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ  ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

 

Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλαν αυτό που συνέβη στη Βουλή με την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ μια ημέρα πριν συζητηθεί η επιβολή προστίμου προς την ΕΥΠ για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Δυστυχώς, πρόκειται για ένα φαινόμενο ενδεικτικό του τρόπου που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους θεσμούς. Τους υποβιβάζει, τους υπονομεύει και τους χειραγωγεί, πέρα από κάθε συνταγματικό, αλλά και ευρωπαϊκό πλαίσιο αρχών, εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας.

 

 

 

Back To Top