Skip to content

Εθνική στρατηγική απέναντι σε μια υπαρκτή απειλή-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Karfitsa.gr

Η Ελλάδα απειλείται καθημερινά από την ρητορική της τουρκικής ηγεσίας. Ποια πρέπει να είναι η ελληνική απάντηση στον Ερντογάν;

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ακολουθεί την ατζέντα ή το πλαίσιο ρητορικής του κ.Ερντογάν.

Υπάρχουν μεγάλες και αναξιοποίητες δυνατότητες στο διπλωματικό πεδίο που μπορούν να επιφέρουν κόστος στην Τουρκία, αν συνεχίσει τις προκλήσεις, τις απειλές και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά.

Οι προκλητικές δηλώσεις, οι απειλές της Τουρκίας και η αμφισβήτηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου πρέπει να επικοινωνούνται , να τις γνωρίζουν όλες οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε , το σύνολο της διεθνούς κοινότητας. Να αντιληφθούν όλοι ότι ο τρόπος συμπεριφοράς και οι επιλογές της Τουρκίας είναι πέρα και έξω από τις αρχές του δυτικού συστήματος ασφαλείας , απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Και βέβαια θα πρέπει να υπάρχει απάντηση, να πάρουν θέση όλοι και κυρίως να υπάρχουν επιπτώσεις αλλά και τίμημα για την Τουρκία

Γιατί ζητάτε συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών;

Έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών γιατί είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη συγκυρία, να διαμορφωθεί μια ενιαία, εθνική στρατηγική απέναντι σε μια υπαρκτή απειλή . Να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας και κυρίως να επιβεβαιωθούν οι ‘’κόκκινες’’ γραμμές απέναντι στην αναθεωρητική στρατηγική της Τουρκίας.

Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός έχει απαξιώσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ενώ παρακάμπτει ακόμα και το Υπουργείο Εξωτερικών σε πολλές περιπτώσεις. Υπενθυμίζω τη δήλωση του κ.Δένδια ο οποίος δήλωσε αδυναμία να ιχνηλατήσει το περιεχόμενο της τελευταίας συνάντησης του κ.Μητσοτάκη με τον κ.Ερντογάν στο Βόσπορο.

Μητσοτάκης και Τσίπρας αντιπαρατέθηκαν στη Βουλή για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας την ώρα που οι πολίτες φοβούνται ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα. Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ να γίνει άμεσα ώστε να προστατευθούν τα νοικοκυριά;

Δεν πρέπει να περιμένει κανείς λύσεις για την ακρίβεια από μια κυβέρνηση που εργάζεται συστηματικά για την ευημερία των λίγων και των πλουσίων. Ούτε φυσικά μπορεί να περιμένει κανείς πολλά πράγματα από το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και προτάσεις που δεν είναι επεξεργασμένες.

Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει εδώ και 1 χρόνο τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα αλλά και εκτεταμένους ελέγχους στην αγορά, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές και να δει ορατό αποτέλεσμα ο καταναλωτής. Και στα τρία σημεία, η κυβέρνηση υστερεί δραματικά, εις βάρος της μεσαίας τάξης και των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Τίτλοι τέλους με την συζήτηση στην Βουλή,  στην υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Ποια τα συμπεράσματά σας;

Το δικό μου συμπέρασμα δε νομίζω ότι διαφέρει από το συμπέρασμα κάθε Έλληνα πολίτη που συνειδητοποιεί ότι η κυβέρνηση είχε και έχει ως μοναδικό στόχο τη συγκάλυψη και συσκότιση του σκανδάλου.

Αδιαφορώντας για την απαξίωση της Βουλής αλλά και την εργαλειοποίηση των θεσμών.

H κυβέρνηση άπλωσε ένα πέπλο προστασίας σε όλους όσοι ενέχονται στο σκάνδαλο, αρνήθηκε να κληθούν στην Επιτροπή και να καταθέσουν.

Το γεγονός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες σκοπιμότητες, έκλεισε άρον άρον το θέμα της εξεταστικής, δεν σημαίνει ότι ξεμπέρδεψε με το σκάνδαλο των υποκλοπών, αφού η διερεύνηση συνεχίζεται και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Δεν θα υπάρχει για πάντα η ίδια κυβερνητική πλειοψηφία που εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο και την προστασία των ενόχων. Και φυσικά το πεδίο των ευθυνών δεν περιορίζεται μόνο στις πολιτικές ευθύνες.

Back To Top