Skip to content

Ενεργοποιείται η κρυφή ατζέντα του κ.Μητσοτάκη για τους εργαζόμενους-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πύργου κ.Γιάννη Βένδρα είχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης, με αντικείμενο τα εργασιακά δικαιώματα και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που είδαν, ξαφνικά, το φως της δημοσιότητας.

Ο κ.Κατρίνης επισήμανε ότι όσα ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας κ.Γεωργιάδης για την 16ωρη απασχόληση και για ΄΄εργαζόμενους υπό δοκιμή’’ , δεν αποτυπώθηκαν ποτέ στο πρόγραμμα με το οποίο η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές. Προφανώς, γιατί αν γινόταν, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα ήταν το ίδιο και αυτό το ξέρουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξέφρασε τον φόβο ότι η μεθόδευση για 16ωρη εργασία είναι μόνο η αρχή, με το φόβο αυτό να προκύπτει από τις υποτιθέμενες διευκρινίσεις που έδωσε ο κ.Υπουργός, διευκρινίσεις που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση υποκρύπτει και άλλες ρυθμίσεις που είναι δεδομένο ότι δεν θα είναι υπέρ των εργαζομένων.

Ο Ηλείος βουλευτής τόνισε ότι η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης συνέβαλε στο να  μην αναδειχθούν οι αρνητικές συνέπειες νομοθετικών της πρωτοβουλιών, όπως ο νόμος που έφερε ο κ.Χατζηδάκης το 2021, οι επιπτώσεις του οποίου θα γίνουν αισθητές και ορατές από τους εργαζόμενους το επόμενο χρονικό διάστημα όπως:

-Η κατάργηση, στην πράξη, της 8ωρης εργασίας.

-Η διευκόλυνση των επιχειρήσεων για να απολύουν εργαζόμενους.

-Η πρόταξη των ατομικών συμβάσεων.

Ο κ. Κατρίνης, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

‘’ Το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει πλευρά, την ώρα που η κυβέρνηση ενεργοποιεί την κρυφή της ατζέντα εις βάρος των εργαζομένων.

Εμείς υπερασπιζόμαστε τον κόσμο της εργασίας.

-Πιστεύουμε στο θεσμό των συλλογικών συμβάσεων, το ποσοστό των οποίων στην Ελλάδα υπολείπεται κατά πολύ του αντίστοιχου των ευρωπαϊκών χωρών του Βορρά.

-Θα είμαστε απέναντι σε μεθοδεύσεις που δημιουργούν μια αγορά εργασίας δύο ταχυτήτων και με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα ή με ολοένα και λιγότερα δικαιώματα.

-Απαιτούμε την ενίσχυση του θεσμού της Επιθεώρησης Εργασίας, για την πλήρη και ισομερή εφαρμογή των νόμων και των συμβάσεων στους εργασιακούς χώρους και την πλήρη κατοχύρωση των μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.’’

 

 

 

Back To Top